Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOmwille van de Vrede

Interreligieuze ontmoeting in de Mozes & Aäron, Waterloopplein 207, Amsterdam op donderdag 27 oktober 2011 om 20.15 uur met iedereen die vrede wil.

Christenen, moslims, hindoes, joden en boeddhisten komen donderdagavond 27 oktober vanuit hun eigen gebedshuizen naar de Mozes & Aäronkerk, omwille van de vrede. Samen laten ze zien dat zij staan voor de vrede.Iedereen die ook vrede wil, is van harte welkom.

Vertegenwoordigers van de verschillende tradities hebben een tekst uitgezocht of persoonlijk geschreven. Die lezen zij voor, of die wordt gezongen.Verder is er twee minuten stilte voor alle slachtoffers van oorlog en geweld,en wordt er een ‘Appèl voor vrede’ voorgelezen dat alle vertegenwoordigers ondertekenen. Kinderen overhandigen dit ‘Appèl’ aan vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Zo kunnen wij allemaal laten zien dat vrede in onze wereld dichtbij en veraf nooit vanzelfsprekend is, maar dat we ons daar graag samen voor inzetten. Ook u en jij bent hiervoor van harte uitgenodigd. We hopen dat de Mozes & Aäron uitpuilt!

Programma: De avond begint om 19.00 uur met een gebed voor vrede, tegelijkertijd op verschillende religieuze plekken in Amsterdam:· voor alle christenen in de Krijtberg, Singel 448· voor alle moslims in Moskee Al Kabir, Weesperzijde 76· voor hindoes en boeddhisten in het Meditatiecentrum in de Sint Pieterspoortsteeg 29-1 (zijstraat van de Nes)

Aansluitend trekken we door de stad naar de Mozes en Aäron, Waterlooplein 207, waar om 20.15 uur de gezamenlijke bijeenkomst begint. Een bijeenkomst die je niet gauw zult vergeten, een avond die je niet wilt missen!

Initiatiefnemers voor deze bijeenkomst zijn de Franciscanen van Nederland en de gemeenschap van Sant’Egidio in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.SpiritofAssisi.nl of santegidio@hetnet.nl of 06-10 13 55 32. Klik hier voor de flyer.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen