Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefORGELCONCERT MET VIOOL IN DE AUGUSTINUSKERK

Zaterdag 3 september  om 15.00 uur  

 ZATERDAG 3 SEPTEMBER ORGELCONCERT M.M.V. EEN VIOLISTE

Op zaterdag 3 september a.s. komt de organiste van de Maria van Jessekerk in Delft, Petra Veenswijk een concert geven samen met een professionele violiste: Liet Relou .Samen zullen ze een aantal werken ten gehore brengen voor viool en orgel , een niet zo vaak gehoorde combinatie maar zeer de moeite waard.  Grote componisten hebben muziek voor viool en orgel geschreven en op het programma staan o.a. werken van Max Reger.

Petra Veenswijk behaalde haar Docerend Musicus diploma orgel (1985) en klavecimbel (1990), en haar diploma Uitvoerend Musicus orgel (1989) aan het Rotterdams Conservatorium. Met een beurs van het Ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur volgde zij na haar diplomering een jaar lang interpretatielessen bij Daniël Roth te Parijs. Petra vervolgde haar studie in Parijs aan het “Conservatoire National de Région” te Parijs bij Marie- Louise Jaquet- Langlais en Jean Langlais. Zij behoort tot de laatste leerlingen van Jean Langlais. Sinds 1987 is Petra Veenswijk als dirigente/ organiste verbonden aan de Maria van Jessekerk te Delft. Zij bespeelt in deze kerk het in 1893 gebouwde monumentale Maarschalkerweerdorgel (3 manualen en 38 stemmen). Zij dirigeert daarnaast het gemengde koor “Deo Sacrum”, het dameskoor “Maria van Jesse” en het mannenkoor “Vox Latina”.

Liet Relou voltooide haar studie Viool aan het Brabants Conservatorium in Tilburg is en docente Viool aan de Muziekacademie Den Haag. Zij speelt regelmatig concerten en ook regelmatig concerten samen met Petra Veenswijk.
Kortom 2 topmusici die ons een heel fijne muziekbelevenis gaan geven op 3 september. Mis het niet.

Augustinuskerk, Postjesweg 123, ingang via Nieuw Vredenburgh,

Cavaillé-Coll orgel

Gratis toegang, vrijwillige bijdrage is welkom, drankje na afloop.

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen