Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefWereldgebedsdag in de Boomkerk

Wereldgebedsdag

Iedere eerste vrijdag van maart gaat het gebed de wereld rond. Het hele etmaal vinden overal in de wereld gebedssamenkomsten plaats onder de noemer ‘Wereldgebedsdag’. De dag wordt georganiseerd door christenvrouwen, die door gebed en actie invloed willen uitoefenen op mensen en hun omgeving. Het christelijke geloof krijgt hierdoor een internationale, oecumenische dimensie. Wereldgebedsdag werd in 1927 in het leven geroepen in Amerika om met name vrouwen overal ter wereld door middel van het gebed te verenigen.

Elk jaar wordt de dag door vrouwen uit een ander land voorbereid. Voor 2015 zijn dat vrouwen van de Bahama’s, een eilandengroep in het Caraïbisch gebied. Voor de liturgie van de viering kozen zij als thema: ‘Begrijpen jullie mijn Liefde’. De kunstenares Chantal Bethel, in 1951 geboren in Port-au-Prince op Haïti, maakte hiervoor een bijzonder schilderij. Het schilderij heeft als titel ‘Blessed’ (gezegend) en laat zien dat de eilanden van de Bahama’s zich gezegend voelen door God. De eilanden worden in dit schilderij verbeeld door de nationale vogel: de flamingo. De flamingo buigt zich in volledige overgave naar de voeten van Jezus want daar is vergeving, vrede en liefde te vinden! Het schilderij laat ook de zon, de zee en de blauwe lucht zien: zegeningen die zij willen delen met de hele wereld aan de andere kant van de oceaan.

In Bos en Lommer was er jarenlang een gebedsviering in de Augustanakerk aan de Erasmusgracht. Omdat deze kerk na 4 januari j.l. is gesloten, vindt de viering dit jaar voor het eerst plaats in de Boomkerk, en wel in de kapel van de pastorie. U bent van harte welkom om mee te bidden en vieren op vrijdag 6 maart a.s. om 18.00 uur, ingang via de pastorie, Adm. De Ruijterweg 408.

Wereldgebedsdag 2015, schilderij flamingo's

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen