Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefTaizé vespers in onze parochie

Wat is Taizé? Taizé is de naam van een klein -niet in de atlas terug te vinden- dorpje in het Franse Bourgondië. Om toch nog iets preciezer te zijn: je vindt het zo’n tien ki­lometer boven de oude stad Cluny. In dit kleine dorp wonen ongeveer 100 ingetreden protestantse en rooms-katholieke broeders. Samen met nog een aantal broeders dat meeleeft in sloppenwijken in andere delen van de wereld, vormen zij de ‘oecumenische broedergemeen-schap van Taizé.

Als je in Taizé bent, kom je tot jezelf. Tot God. In Taizé is een sfeer die heel bijzonder is. Duizenden jongeren komen daarom samen in Taizé om met elkaar van gedachten te wisselen over wat hen bezig houdt. Taizé brengt hoop bij jongeren uit allerlei culturen, uit de hele wereld.
Wat Taizé daarnaast zo bijzonder maakt is de openheid, de soberheid, de rust, de stilte en de aandacht voor elkaar. Iets wat door velen zo gemist wordt in ons drukke leven. Maar ook de gezongen gebeden zijn kenmerkend voor Taizé. Mooie meditatieve liederen met een korte, eenvoudige tekst, die herhalend gezongen worden. Door iedereen die maar mee wil zingen. Daardoor blijven ze vaak hangen in je hoofd en worden ze gegrift in je ziel. Door deze meditatieve manier van zingen en bidden maak je ruimte en rust in jezelf en kom je open voor God. God hoor je niet in de storm, maar in de stilte van je Hart.

In de parochie houden wij in de veertigdagentijd twee Taizé vespers

Op Maandag 23 Feb 2015 in de locatie Vincentius om 19.30 met medewerking van het Vincentius koor
Jacob van Lennepkade 211

Op Vrijdag 27 Februari de locatie Augustinus om 19.00 uur met medewerking van het Augustinus koor en als ondersteuning ‘n dwarsfluit Postjesweg 123

Weet dat u van harte welkom ben, namens pastoraal team en de liturgiegroepen

Gerard de Reuver

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen