Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefRembrandt en Augustinus over de bijbel

Rembrandt en Augustinus over de Bijbel

Op zondag 29 mei organiseert de afdeling Amsterdam van de Familia Augustiniana Nederland in de Tuinzaal van Nieuw Vredenburgh of in de Augustinuskerk (afhankelijk van het aantal belangstellenden) een presentatie door mevrouw drs. Ingrid van Neer-Bruggink van het Augustijns Instituut uit Eindhoven.

Onderwerp van deze presentatie is: Het Oude Testament verbeeld door Rembrandt, verwoord door Augustinus. Beiden zijn door en door vertrouwd met de Bijbel en hun interpretaties komen veelal overeen. De dia’s laten in tekst en beeld beslissende momenten zien uit het leven van de aartsvaders Abraham, Isaak, Jacob en Mozes. Ook biedt de presentatie een kijk op het beroemde schilderij van de ‘Barmhartige Vader met de verloren zoon’, dat voor dit heilige jaar is gekozen.

Het zijn verhalen over diep geloof en emoties.

Mevrouw van Neer-Bruggink heeft deze presentatie al op diverse plaatsen gehouden en de kritieken naar aanleiding hiervan waren unaniem lovend. Wij willen deze presentatie dan ook van harte aanbevelen.

De presentatie begint om 13.30 uur en de voordracht duurt circa 75 minuten, waarna er gelegenheid zal zijn om met haar in gesprek te gaan. Na afloop is er een drankje en een hapje.

In verband met de planning van de ruimte graag uw komst aanmelden via een briefje bij het secretariaat van de Augustinuskerk
of via tel. 020-61 83 709.

Voor de entree wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Ingang via Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 125, Amsterdam

 

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen