Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefNieuwe tienergroep in de Boomkerk

In maart start er een nieuwe groep voor tieners in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar.  De groep zal ongeveer eens in de twee weken bij elkaar komen op zondag van 19.00 uur t/m 20.30 uur. De eerste bijeenkomst is gepland op zondag 8 maart van 19.00-20.30 uur.

Wat is Rock Solid?
Rock Solid is een programma dat is ontwikkeld door Youth for Christ. Youth for Christ is een wereldwijde christelijke beweging die actief is in meer dan 130 landen. Zij ziet het als haar missie om het evangelie met jongeren te delen, gemotiveerd door het geloof in Jezus Christus. Speciaal voor de katholieke kerk heeft Youth for Christ een specifiek katholieke variant van Rock Solid ontwikkeld.

Faith & Fun
Menig parochie in Nederland werkt al met veel plezier met Rock Solid. Waar komt deze groei vandaan? Het geheim van Rock Solid is dat zij werkt met een bijzonder sterk en succesvol concept van ‘faith en fun’. Enerzijds krijgen de tieners veel mee om hen verder te vormen in het christelijk geloof, anderzijds is het programma gewoon heel leuk. Iedere avond zit vol met gekke spelletjes en creatieve opdrachten zodat ze hun energie heerlijk kwijt kunnen! Bovendien vormen tieners bij Rock Solid dikwijls goede vriendschappen.

Een tiener van een andere parochie zei over Rock Solid:
“Rock Solid is geweldig, je doet allemaal spelletjes. Je hebt het wel over God maar op een leuke manier.”

Gekend en bemind
Een van de belangrijkste dingen die tieners ervaren bij Rock Solid is dat ze werkelijk zichzelf mogen zijn en dat er een God is die hen kent en van hen houdt. Ze mogen ontdekken dat ze uniek zijn; een ieder heeft geweldig mooie talenten en ze staan pas aan het begin van hun leven om te mogen ontdekken wat deze talenten allemaal zijn.

Samen op weg met leeftijdsgenoten
De nadruk ligt op het samen ontdekken van het geloof. De thema’s die worden besproken gaan echt ergens over, over het geloof en over hún leven. Ze worden geprikkeld om na te denken over vragen die er voor hen echt toe doen, zoals: Wat maakt mijn leven waardevol?
Wat is geloven eigenlijk? Hoe kan ik goede keuzes maken? Wat is een goede vriend of vriendin? De tieners leren naar elkaar te luisteren, na te denken en te reflecteren. Naast de zo belangrijke intellectuele ontwikkeling op school ondersteunt het programma van Rock Solid ook de morele, sociale en emotionele ontwikkeling van tieners.

Van harte welkom!
Alle tieners in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar zijn van harte welkom. U kunt uw zoon of dochter vóór 6 maart opgeven via pklaver.rkwest@outlook.com. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Pieter Klaver
pastoraal werker
Emmaüsparochie

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen