Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefFranciscus van Assisi ‘heilige tegen wil en dank’

De patroonheilige van de Boomgemeenschap, de H. Franciscus van Assisi, inspireert al eeuwen vele mensen. Het is goed om voortdurend te blijven worden uitgedaagd door zijn spirituele erfenis. Het patroonsfeest is jaarlijks een goed moment om in het bijzonder hieraan aandacht te geven. Daarom is er aan de vooravond van dat feest een meditatieve middag over het leven van de H. Franciscus, tot inspiratie van het volgen van Jezus in onze tijd.

Op zaterdagmiddag 3 oktober is de glazen zaal geopend vanaf 14.00 uur en na een half uur starten wij met een korte inleiding op de middag met een gebedsmoment. Vervolgens wordt er een prachtige eigentijdse documentaire van 45 minuten getoond met de titel: “Franciscus van Assisi: Heilige tegen wil en dank”.

In een visioen ontvangt de jonge Francesco Bernadone de boodschap:  ‘Herstel Mijn Kerk‘. Dit heeft een radicale ommekeer tot gevolg voor de rest van zijn leven. Hij geeft zijn rijkdom op en gaat een leven leiden als zwerver en zoeker. Daarmee inspireert hij velen, wat hem uiteindelijk tot heilige zal maken.
Deze film is van harte aan te bevelen. Er worden vragen door opgeroepen die je niet meer zo gauw los zullen laten.

Na het samen kijken is er de gelegenheid om met elkaar te delen wat de film ons persoonlijk heeft gedaan en waartoe het zou kunnen aanzetten.
Wij sluiten af met een kort gebedsmoment, waarna er de gelegenheid is om nog wat gezellig te kunnen bijpraten en elkaar te ontmoeten.

In het Parochiecentrum van de Boomkerk, Gibraltarstraat 55.

Pastor Ben den Boer

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen