Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-Nieuwsbriefverwacht: Wat is wijsheid?

Verwacht in de Boomkerk:

Wat is wijsheid? Theatermaker Maaike van de Westeringh is Bos en Lommer in gegaan om antwoord op deze vraag te krijgen. Zo kwam ze ook in contact met buurtbewoners die betrokken zijn bij de Boomkerk. ‘WAT IS WIJSHEID?’ is een project van de werkplaats Community Theatre Amsterdam (www.wcta.nl). De werkplaats maakt de verhalen van Amsterdammers zichtbaar en ondersteunt theatermakers die in hun wijk een productie maken met medebewoners. Daarbij staan de regisseurs in dienst van het proces: het verwerven, omzetten en proberen te spelen van de verhalen. Deze productie zal in 2012 ook in de Boomkerk te zien zijn.

De voorstelling:
Ze aten vroeger in het buurthuis, twee keer per week een heerlijke driegangenmaaltijd. Wat een geluk om af en toe geen magnetronmaaltijd te hoeven eten. En dan ook nog met goed gezelschap om je heen. Maar nu is het buurthuis dicht en waar kunnen de eettafelgasten naar toe? Wat is wijsheid? Zes bewoners van 23 tot 83 jaar oud proberen zichzelf te redden zonder hun eettafel. Tijdens deze moeilijke klus leren zij elkaar beter kennen, ze luchten hun hart en dwalen rond in persoonlijke verhalen over leven en dood.

‘Eten is belangrijk voor het lichaam, maar laten we de geest niet vergeten.’ (Leo)

‘Wie heeft er zin in een lekker christelijk soepje met wat pikante islamitische kruiden en een boeddhistische salade?’ (Rico)

Bij de voorstelling is een wijsheidsbibliotheek te raadplegen: Een grote stapel koffers houdt allerlei wijsheden verborgen. Zo is er een koffer vol Surinaamse wijsheden van Rico en een met natuurwijsheden van Rietje. De antwoorden op jouw levensvragen vind je misschien wel in een van die koffers. Iedereen is welkom om verhalen te lezen, vragen te stellen en zelf wijsheden toe te voegen!

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen