Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefStadsdeelvoorzitter plaatst haan op toren Boomkerk

afbeelding Torenhaan BoomkerkStadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer zal op maandag 27 januari de torenhaan plaatsen op de kerk van Franciscus van Assisië in Amsterdam-West, in de volksmond Boomkerk genoemd. Kruis en haan werden in de jaren negentig van de vorige eeuw verwijderd, omdat door houtrot een onveilige situatie was ontstaan.

Vorig jaar is de restauratie van de monumentale kerk gestart dankzij bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Inmiddels is het houtwerk van de torenspits geheel vernieuwd zodat kruis en torenhaan weer veilig kunnen worden teruggeplaatst. Op maandag 27 januari omstreeks 11.30 uur zal de stadsdeelvoorzitter met een kraan naar boven gaan om de torenhaan te plaatsen. De operatie is vanaf de openbare weg te zien.

De Boomkerk werd gebouwd in 1911 en bevat veel historische elementen uit de voormalige schuilkerk Het Boompje aan het Rokin. De gehele restauratie van het kerkgebouw duurt naar verwachting tot eind 2014. Voor de restauratie van de zeventiende-eeuwse kunstwerken wordt nog gezocht naar sponsoren.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer zal op maandag 27 januari de torenhaan plaatsen op de kerk van Franciscus van Assisië in Amsterdam-West, in de volksmond Boomkerk genoemd. Kruis en haan werden in de jaren negentig van de vorige eeuw verwijderd, omdat door houtrot een onveilige situatie was ontstaan.

Vorig jaar is de restauratie van de monumentale kerk gestart dankzij bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Inmiddels is het houtwerk van de torenspits geheel vernieuwd zodat kruis en torenhaan weer veilig kunnen worden teruggeplaatst. Op maandag
27 januari omstreeks 11.30 uur zal de stadsdeelvoorzitter met een kraan naar boven gaan om de torenhaan te plaatsen. De operatie is vanaf de openbare weg te zien.

 

De Boomkerk werd gebouwd in 1911 en bevat veel historische elementen uit de voormalige schuilkerk Het Boompje aan het Rokin. De gehele restauratie van het kerkgebouw duurt naar verwachting tot eind 2014. Voor de restauratie van de zeventiende-eeuwse kunstwerken wordt nog gezocht naar sponsoren.

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen