Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film in het parochiecentrum Boomkerk

FILM:   DE ZEE VAN PELGRIM ANTONIO  door Mendel Hardeman

“Canudos is geen hemel. Toch woont God hier.” Portretten van een verdronken stad midden in de droogte. Een Braziliaanse utopie die driemaal is weggevaagd, maar weigert te verdwijnen.

‘De Zee van pelgrim Antonio’ vertelt het verhaal van pelgrim Antonio en de door hem gestichte vrijstaat Canudos. Midden in de Braziliaanse Sertão – een woeste, afgelegen streek die berucht is om zijn jarenlange droogten – kwamen duizenden ontheemde indianen en arme landarbeiders bijeen in een utopische samenleving gebaseerd op solidariteit. Maar hun stad werd door het leger met de grond gelijk gemaakt. Wat zij achterlieten was een profetie: de dorre woestenij waarin ze leefden zou een zee worden. Jaren later kregen deze woorden ineens een onverwachte betekenis.

De Zee van pelgrim Antonio is een reis op zoek naar de mensen en de dromen van Canudos. Naar de droogte en het water, naar de hoop en de heimwee. En naar de essentie van een diep doorleefd vertrouwen in het leven, dat meedeint op de muziek en het trage ritme van de tijd in de meedogenloze Sertão.

Mendel Hardeman is filmmaker en componist. In 2007, in het Braziliaanse binnenland, smolten zijn verschillende interessen en passies (film, muziek, religie, surrealisme, maatschappelijke wrijvingen) samen toen hij begon te werken aan een project met de mensen en de geschiedenis van de verdronken stad Canudos. Het uitzonderlijke verhaal van deze streek groeide in zeven jaar tijd uit tot de film De Zee van pelgrim Antonio, een non-fictie vertelling over leven en dromen in het dorre Braziliaanse binnenland – de plek waar Mendel zich het meest thuis voelt.

De filmmaker ( zie foto) is zelf bij de vertoning aanwezig en na afloop is er uitgebreid ruimte voor vragen en napraten.
Waar: Parochiecentrum bij de Boomkerk, ingang Gibraltarstraat 55,
entree: geeft wat je het waard vond.Mendel-03

 

 

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen