Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefWoord van dank

Met een heel tevreden gevoel kijk ik terug naar alle gebeurtenissen die op 8 mei jl. naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van onze Boomkerk hebben plaatsgevonden.

Wat mij vooral getroffen heeft was de heel goede sfeer, die ik tijdens de feestelijkheden heb geproefd. De viering verliep heel goed. Er waren meer dan 400 mensen in de kerk aanwezig! Ik ben onze hulpbisschop, mgr. Jan van Burgsteden sss, heel dankbaar dat hij voor wilde gaan in de feestelijke eucharistieviering. Wat ik prachtig vond was ook de geweldige inzet van de All Saintsgemeenschap. De muziek die de mensen van de koren van All Saints liet horen, werd door iedereen prachtig gevonden. Ik vond het ook heel goed dat Fr. John Affum sma mee voor ging in de eucharistieviering. Op deze manier werd ook zichtbaar dat deze Afrikaanse gemeenschap een heel enthousiaste medegebruiker is van de Boomkerk. Hun feestelijke aanwezigheid bleek niet alleen uit de prachtige muziek, maar ook uit de schitterende kleding die de mensen van All Saints droegen. Heel hartelijk dank! Ook wil ik mijn dank uitspreken naar de provinciaal overste van de franciscanen, pater dr Jan van den Eijnden ofm, naar pater Felix Tijdink ofm en naar pater Loek Bosch ofm (tevens oud-parochiaan en vrijwilliger) dat zij in deze viering ook hebben geconcelebreerd. Zo werd de betrokkenheid, gedurende maar liefst een kleine vier eeuwen, van de franciscanen met de parochie H. Franciscus van Assisië, waartoe de Boomkerk behoorde,  zichtbaar.

Ook de muziek, uitgevoerd door de koren van de Augustinuskerk en van de Boomkerk zelf (bijgestaan door een aantal zangers van de Cantorij van de kerk ‘De Liefde’) was schitterend. De organist, de pianist en de beide dirigenten hadden hun uiterste best gedaan en het resultaat was er dan ook naar! Hartelijk dank! Heel veel andere mensen hebben deze viering, de tentoonstelling en de andere activiteiten mogelijk gemaakt en ik wil iedereen graag van harte danken voor hun prachtige bijdrage! Ik weet dat dit heel veel tijd en inspanning heeft gekost!

Aan het einde van de viering werd het jubileumboek ‘100 jaar Boomkerk’, geschreven door Loek Hieselaar, oud parochiaan, door de auteur aangeboden aan de hulpbisschop. Loek, heel veel dank voor al het werk dat jij en enkele medewerkers hebben gedaan!  Het is een prachtige uitgave geworden. Bij het lezen ervan kwamen enkele jeugdherinneringen bij mij (zelf ben ik in mijn jeugdjaren parochiaan van de Boom geweest) weer boven drijven.

Vervolgens werd de tentoonstelling over de Boomkerk geopend door de hulpbisschop. Ook deze tentoonstelling was tot in de puntjes verzorgd. Veel oude en waardevolle kunstwerken werden aan de aanwezigen getoond.

Ook de feestelijkheden in ons nieuwe regiocentrum waren heel goed verzorgd. Iedereen kreeg op tijd zijn of haar natje en droogje en er was een feestelijke sfeer. Het was vooral ook een feest van ontmoeting en gezelligheid. De multiculturele sfeer in de grote hal van ons centrum sprak mij heel erg aan. Heel veel dank aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik weet dat hier een lange voorbereidingstijd aan vooraf is gegaan.  Alles was prima voor elkaar!

De Boomkerk bestaat nu 100 jaar. Heel wat nieuwe uitdagingen liggen voor ons. De Boomkerk is opgegaan in het geheel van de kerkelijke regio Amsterdam Oud-West. In de regio liggen ook voor de andere kerklocaties nieuwe uitdagingen. Er is een prachtig regiocentrum aan de Boomkerk aangebouwd en we gebruiken de kerk en het centrum samen met de gemeenschap All Saints, een Engelstalige Afrikaanse gemeenschap. Het is goed dat meerdere gemeenschappen gebruik kunnen maken van ons kerkgebouw en van ons centrum. Er ligt een prachtige toekomst vóór ons open. Op naar de volgende ‘100  jaar Boomkerk’.

Igno Osterhaus, pastor

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen