Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefBezinningsavond in de Augustinuskerk

BEZINNING

                rond het spiritueel leven van

DAG HAMMARSKJÖLD

Wij hebben pater Frans Gerritsma, franciscaan, bereid gevonden deze bezinning op twee dinsdagen op de locatie Augustinus te houden.

In het kort schrijft pater Frans hierover : “In 1961 kwam Dag  Hammarskjöld, secretaris-generaal van de verenigde Naties, bij een vliegtuigongeluk om het leven. Na zijn dood ontdekte men dat hij een heel spiritueel leven had geleid.
In dagboekteksten liet hij zien wat hem in zijn leven innerlijk bewogen had. Men was verbaasd over het mystieke gehalte van zijn teksten, gebundeld in een boekje MERKSTENEN.

Daarin schildert hij de weg, die hij moeizaam gegaan is. Het is een boeiende getuigenis geworden van een groot man, die net als zovele naamloze anderen worstelde met zichzelf en zijn verhouding met God. Alsmede zijn plichtsbesef en verantwoordelijkheid voor de vrede in de wereld, als secretaris-generaal van de verenigde Naties.
Aan de hand van enkele teksten willen we zijn leven, zijn weg, op ons laten inwerken. Kijken naar wat ons raakt en ons behulpzaam kan zijn op de weg die wij als gelovige mensen willen gaan.”

Deze twee avonden worden gehouden op

de dinsdagen, 3 en 10 maart  van 19.30 tot 21.00 uur

in de Tuinzaal van de locatie Augustinus, Postjesweg 125  (ingang Nieuw Vredenburgh)

Zo mogelijk wordt er een bijdrage van € 5,- gevraagd voor beide avonden.                    De Activiteiten- en Bezinningsgroep Emmaüs

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen