Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOrgelconcert op het Cavailléorgel

GRAZIA SALVATORI
Gerazia Salvatori komt uit de regio Castellana Grotte (Bari, Italië). Zij studeerde af in de hoofdvakken piano, orgel, compositie en klavecimbel. Zij treedt tot op heden over heel Europa op, tevens in de V.S., in Mexico en Australië (o.a. Barok Festival in Melbourne).
Sinds 1987 heeft Grazia Salvatori zich gewijd aan componeren. Ze heeft muziek geschreven voor solo orgel en kamermuziek (fluit, trompet, hobo, zang, klavecimbel, saxofoon, hoorn en altviool).  Klavecimbelspeelster Margherita Porfide heeft een opname gemaakt van Salvatori’s ‘Toccata’, die is uitgebracht door Casa Musica e Immagine. Het duo Tagliaferri- Sciddurlo nam haar ‘Vox Turturi’ op, dat geschreven werd voor saxofoon en orgel, uitgebracht door de uitgever Stradivarius. Ze heeft haar muziek ook uitgegeven bij de platenmaatschappijen NEOPOIESIS (Palermo) en ARMELIN (Padua).
Grazia Salvatori besteedt haar tijd aan onderzoek naar vroege muziek en de uitvoering op originele zuid-italiaanse orgels, die zij ook zelf restaureert. Zij organiseert muziekfestivals om de waardering voor muziek in de regio van Puglia, Italië, te bevorderen.
Als hoogleraar doceert zij sinds 1978 orgel en compositie aan de N. Piccini Universiteit van Bari. Zij geeft ook regelmatig Master Classes. Momenteel is zij Artistiek leider bij de Internationale Concours voor compositie en orgel ‘Don Vincenzo Vitti’.
In juli 2006 besprak Salvatori enkele van haar composities tijdens een conferentie die gehouden werd aan de Universiteit van Oldenburg in Noord-West Duitsland. Dat deed zij ook in 2008 aan de Gnessin’s Academie in Moskou. Zij trad op in de V.S. in de Kathedraal van Washington en in Spanje tijdens het Igualada Festival, op  2 orgels  samen met organist F. De Santis, klavecimbelspeler  M.P. Jacobson (oud repertoire voor twee instrumenten en cimbaliste Margherita Porfido (modern repertoire).
Onlangs componeerde zij muziek voor saxofoon kwartet en zang, voor twee klavecimbels en orgel quatre-mains. Zij geeft master classes en lezingen in Italië en Zwitserland over oude Napolitaanse orgelmuziek.

Programma orgelconcert:
1. Saverio MERCADANTE (1795-1870)
    Sinfonia (omaggio a Bellini)
2. Felice MORETTI (1791-1863)
    Offertorio-Elevazione
3. Marco Enrico BOSSI (1861-1925)
    Ave Maria-Canto della sera
4. J.S.Bach (1685-1750)
 -Fantasia  G major BWV 572
-Choral Prelude ”O Mensch,bewein dein’Sunde gross”
(BWV 622)
5. Clara WIECK- SCHUMANN (1819-1896)
Preludium und Fugue g-moll op.16 Nr.1
6. Grazia SALVATORI (*1941)
Tre Versi su Ave Maris Stella
7. Nino ROTA (1911-1979)
Sonata per organo
Allegro moderato
Adagio
Allegretto con grazia
Allegro
Het concert wordt gegeven in de Augustinuskerk, Postjesweg 123, ingang via Nieuw Vredenburgh.
Tel. 020-6183709,  Kosten concert: vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het monumentale orgel. Na het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.
De concerten worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Bewonersinitiatieven West.


 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen