Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film in de Vincentiuskerk

DE FILM: ‘COMPOSTELLE’

“De Compostela bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt . De tocht wordt ondernomen om zichzelf met zijn omgeving te confronteren en de grenzen te verleggen. De pelgrimage is fysiek zwaar, maar is vooral een aanslag op de geestelijke vermogens.

De regisseur volgde 3 jaar lang een aantal pelgrims over de Saint-Jacques de Compostelle. De beleving van de tocht is voor iedereen verschillend en biedt nieuwe inzichten. Ongeacht leeftijd, sociale achtergrond, religieuze overtuiging, iedereen gaat over zijn eigen grenzen heen en wordt geconfronteerd met zichzelf. Iedere etappe wordt een nieuw, een ander ritme opgelegd en worden nieuwe inzichten geboren. Door het repetitieve contact met de natuur, de elementen en andere pelgrims wordt ieder individu op de eigen krachten en tekortkomingen gewezen.

De alchemische verandering voltrekt zich geleidelijk en wanneer de reis van de pelgrim uiteindelijk eindigt op de Kaap Finisterre en de oude kleren bij de ondergaande zon verbrandt verdwijnt de oude mens. En herrijst een nieuw mens.

Na de viering is er eerst een eenvoudige lunch. Vervolgens omstreeks 12.10 uur een inleiding op de film, gevolgd door de filmvertoning. Daarna is er mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de film, o.l.v. Nagy Badir en Irma Höfte.  compostela_compositie-534x754

Toegang gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.
Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211.

U bent van harte welkom.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen