Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film in de Vincentiuskerk

In het komende najaar worden er weer een aantal inspirerende films vertoond in de Vincentiuskerk. De formule is zoals u gewend bent, op zondagmiddag, aansluitend na de eucharistieviering.
Na de viering is er eerst een eenvoudige lunch. Vervolgens omstreeks 12.10 uur een inleiding op de film, gevolgd door de filmvertoning. Daarna is er mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de film, o.l.v. Nagy Badir en Irma Höfte.

Op zondag 18 september kunt u kijken naar ‘Il Vangelo secondo Matteo’, een Italiaanse film van Pier Paolo Pasolini uit 1964.
De film laat het leven van Jezus zien, van geboorte tot dood en opstanding zoals dat werd opgetekend door de evangelist Matteüs. Pasolini gebruikt alleen de letterlijke Bijbelteksten en dat leidt tot een onopgesmukt verhaal. Jezus komt naar voren als een radicale, strenge en vaak onbegrijpelijke man. Onbegrijpelijk in zijn tijd en ook nog in deze tijd. Het is een indrukwekkende verfilming van een leven waarvan de vreemdheid tot op vandaag voelbaar is. De film duurt 2¼ uur.
Toegang gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

 De volgende filmdata zijn: 30 oktober en 11 december.

U bent van harte welkom.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen