Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film: Being there

Hhet seizoen van spirituele films in de Vincentiuskerk wordt afgesloten met weer een klassieker.

Being There‘ is een Amerikaanse dramafilm uit 1979 onder regie van Hal Ashby. Het scenario is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1971 van Jerzy Kosinski.
Being There, film 22 mei Vincentiuskerk, p7227_p_v8_af
Het verhaal gaat over een man van middelbare leeftijd, Chance, die werkt als tuinman voor een rijke man in Washington. De wat simpele Chance heeft zijn hele leven in het huis gewoond en heeft geen notie van de wereld buiten zijn beschermde omgeving. Alles wat hij weet van de buitenwereld is afkomstig van de televisietoestellen die overal in het huis staan.
Als de eigenaar van het huis en tuin sterft, staat Chance op straat. Dan komt hij terecht in een reeks verwikkelingen, waardoor hij ineens in het middelpunt van de belangstelling komt. Hij wordt al snel gezien als een soort van goeroe, vanwege o.a. zijn bijzondere verschijning en raadselachtige uitspraken. Hij lijkt zich te ontpoppen tot een ware filosoof die allerlei wijze en allegorische uitspraken doet over het zakenleven en economie.

De film was een groot succes in de bioscopen. De hoofdrol werd gespeeld door de bekende acteur Peter Sellers. Het zou zijn laatste film zijn, want hij overleed een jaar later.

Vincentiuskerk, na afloop van de viering.
Voor wie de viering bijwoont is er een lunch.
De middag duurt tot uiterlijk 15.00 uur.
Vrijwillige bijdrage.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen