Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefTienergroep Rock Solid

In de Boomkerk komt ongeveer één keer per twee weken de tienerclub Rock Solid bij elkaar. Rock Solid is een laagdrempelig programma voor tieners in de Kerk. Menig parochie in Nederland werkt al met veel plezier met Rock Solid. Het geheim van Rock Solid is dat zij werkt met een bijzonder sterk en succesvol concept van ‘faith en fun’. Enerzijds krijgen de tieners veel mee om hen verder te vormen in het christelijk geloof, anderzijds is het programma gewoon heel leuk. Iedere avond zit vol met gekke spelletjes en creatieve opdrachten zodat ze hun energie heerlijk kwijt kunnen! Bovendien vormen tieners bij Rock Solid dikwijls goede vriendschappen.

Een tiener van een andere parochie zei over Rock Solid:
“Rock Solid is geweldig, je doet allemaal spelletjes. Je hebt het wel over God maar op een leuke manier.”

Gekend en bemind
Een van de belangrijkste dingen die tieners ervaren bij Rock Solid is dat ze werkelijk zichzelf mogen zijn en dat er een God is die hen kent en van hen houdt. Ze mogen ontdekken dat ze uniek zijn; een ieder heeft geweldig mooie talenten en ze staan pas aan het begin van hun leven om te mogen ontdekken wat deze talenten allemaal zijn.

Samen op weg met leeftijdsgenoten
De nadruk ligt op het samen ontdekken van het geloof. De thema’s die we bespreken gaan echt ergens over, over het geloof en over hún leven. Ze worden geprikkeld om na te denken over vragen die er voor hen echt toe doen, zoals: Wat maakt mijn leven waardevol? Wat is geloven eigenlijk? Hoe kan ik goede keuzes maken? Wat is een goede vriend of vriendin? De tieners leren naar elkaar te luisteren, na te denken en te reflecteren. Naast de zo belangrijke intellectuele ontwikkeling op school ondersteunt het programma van Rock Solid ook de morele, sociale en emotionele ontwikkeling van tieners.

De Rock Solid bijeenkomsten zijn altijd op vrijdagavond en beginnen om  18.57 uur! Alle tieners in de leeftijd van 9 t/m 15 jaar zijn van harte welkom. De vonken springen telkens weer van de activiteiten af!

De data voor de eerste helft van 2016 zijn als volgt:
vrijdag 15 januari
vrijdag 29 januari
vrijdag 12 februari
vrijdag 4 maart
vrijdag 18 maart
vrijdag 8 april
vrijdag 29 april
vrijdag 20 mei
vrijdag 10 juni
vrijdag 1 juli
vrijdag 8 juli

Pieter Klaver, pastoraal werker

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen