Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOrgelconcert Pablo Márquez Caraballo

Op zondag 19 mei om 16.00 u in de Boomkerk.

 

Programma:

J.Bta. Cabanilles (1644 – 1712)

Tiento Lleno de 2º tono

Corriente Italiana

Tiento de falsas

Tiento 2º tono partido de dos Tiples por G sol re ut

Tiento 1º tono en tersio a modo de Italia

Tiento 7º tono por A la mi re

J.S. Bach (1685 – 1750)

Fantasia et Fuga in c moll, BWV 537

O Mensch, bewein dein Sünde gross, BWV 622

Toccata et Fuga in d moll, BWV 538

 

Pablo Márquez Caraballo werd in 1984 geboren in Valencia (Spanje). Hij sloot zijn studies Orgel, Klavecimbel en Compositie aan het Conservatorium van Valencia af met twee eerste prijzen. In 2007 verhuisde hij naar Frankrijk, waar hij zijn studie voortzette. Aan het Conservatoire National de Toulouse met M. Bouvard (Orgel), Jan Willem Jansen (Klavecimbel), Philippe Lefebvre (Improvisatie) en Guy Ferlà (Compositie) behaalde hij de hoogste score in zijn eindexamen. Nadat hij was toegelaten tot het prestigieuze Huygens Scholarship Programme begon hij in 2009 aan zijn masterstudie Orgel met Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, die hij ook met de hoogste beoordeling voltooide.

Hij ontving de derde prijs in de meest recente internationale orgelcompetitie Buxtehude in Lübeck, en won prijzen voor zijn composities in verschillende competities.

Als solist en als lid van diverse ensembles heeft Pablo Márquez Caraballo vele concerten gegeven op orgel en klavecimbel in Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hij nam deel aan de belangrijkste muziekfestivals en kreeg de kans op vele historische instrumenten te spelen.

Sinds 1999 is hij een van de twee hoofdorganisten aan de Kathedraal van Valencia. In 2006 werd hij tevens benoemd tot organist van het Kathedrale Koor. Momenteel voltooit hij zijn klavecimbel studie met Fabio Bonizzoni aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2010 is hij assistent organist in de Nicolaaskerk in Amsterdam en speelt regelmatig met de Capella Nicolai onder leiding van Michael Hedley.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het   

 

 

Dispositie (J.P.Hilgers, 1774)

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen