Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefNo more selfies filmavond: Ikiru

Ino more selfiesn het kader van het Memento Mori weekeinde in de Boomkerk vertonen we op de no more selfies filmavond de Japanse klassieker Ikiru (1952). Een film van Akira Kurosawa over een man met kanker die in het reine moet komen met zijn te vroeg aangekondigde dood. Inleiding en nagesprek worden verzorgd door fotograaf en kunstenaar Claire Felicie.

De projectgroep Buurt en Zingeving organiseert filmavonden met anti-selfie films in de Boomkerk, naar aanleiding van het themanummer van de Groene Amsterdammer in juli 2014: ‘Me, my selfie and I’.

De Groene Amsterdammer constateert in het genoemde nummer een toenemend narcisme, met een toenemende eenzaamheid en existentiële leegte als gevolg. “Hoe vinden we nog de zin van ons bestaan?”, vraagt de geïnterviewde psychiater Dirk de Wachter (auteur van Borderline times) zich af. En hij geeft zelf het antwoord: “De zin zit hem in relaties met geliefden, vrienden, buren, in contact met passanten op straat. Zingeving heeft met verankering en verbondenheid te maken; het is een fundamenteel sociaal gebeuren. Zorgen voor de ander is goed voor jezelf.”

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen