Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefNieuwe katholieke bewegingen: Sant’Egidio

Binnen de RK Kerk zijn er de afgelopen decennia nieuwe bewegingen ontstaan die op eigentijdse wijze de geloofstraditie gestalte willen geven. Vele hiervan zijn lekenbewegingen. Op twee ochtenden kunt u in de Augustinuskerk kennis maken met een tweetal van deze nieuwe stromingen binnen de Kerk.

Deze eerste ochtend staat de gemeenschap van Sant’ Egidio centraal. Sant’ Egidio ontstond in 1968 in Rome op initiatief van een 18-jarige student, Andrea Riccardi. Samen met een groep vrienden wilde hij naar het Evangelie luisteren en het beleven. De eerste christelijke gemeenschappen zoals die in de Handelingen van de Apostelen beschreven staan, en de figuur van Franciscus van Assisi stonden hem daarbij voor ogen. Inmiddels is deze beweging uitgegroeid tot een gemeenschap met 50.000 leden wereldwijd. Gebed, gemeenschap met de armen en oecumene en dialoog zijn belangrijke elementen in de spiritualiteit van Sant’ Egidio.

De gemeenschap bestaat inmiddels een aantal jaren in Amsterdam, begonnen in de Chassé-parochie. Elke eerste en derde vrijdag houden zij om acht uur hun avondgebed in de Krijtberg en zetten de deuren wijd open voor alle belangstellenden. Wie zijn deze mensen, waar houden ze zich mee bezig, wat bezielt ze? Zaterdag 24 september stellen zij zich voor, vertellen over hun wortels in 1968 in Trastevere, Rome, over het leven in een gemeenschap, maar dan gewoon vanuit je eigen huis, over hun gebed en hun vriendschap met de armen wereldwijd en in Amsterdam, over kinderen en bejaarden, vrede in Afrika, strijd tegen de doodstraf, en over ‘Spirit of Assisi’, een groots Gebed om Vrede op 27 oktober in Amsterdam. Pastor Colm Dekker en enkele andere leden van Sant’Egidio komen op deze ochtend vertellen over hun bezieling en de beweging.

Plaats: Tuinzaal, ingang Nieuw Vredenburgh, Postjesweg 123
Graag aanmelden via destar@heiligedrieeenheid.nl

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen