Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefNajaarsconcert in de Augustinuskerk

Het orgelconcert wordt het eerste van een serie najaarsconcerten gegeven in de Augustinuskerk.

De organist is Henri-Franck Beaupérin, organist van de kathedraal van Angérs (Frankrijk).
Hij speelt werken van C. Franck, L. Vierne en improvisatie.
Het thema van dit concert is: ‘FRANSE SFEREN’.
PROGRAMMA

1. César Franck (1822-1890)
a. Prière, Op. 20
b. Final, Op. 21

2. Louis Vierne (1870-1937)

a. Uit Deuxième Symphonie
 Scherzo

b. Uit Troisième Symphonie
     Adagio

c. Uit Première Symphonie
     Final

3. Improvisatie

Henri-Franck Beaupérin was één van de laatste leerlingen van Gaston Litaize, voordat hij aan het Conservatoire de Paris de Premier Prix d’orgue et d’improvisation won toen hij nog les had van Michel Chapuis, Olivier Latry en Loïc Mallié. Hij eindigde op de eerste plaats tijdens diverse internationale competities in Tokyo, Boedapest en Lahti (Finland), evenals op het eerste Internationaal Concours in Parijs (1995), waar hem unaniem door de jury de Grand Prix d’interpretation en de Prix d’interpretation de l’oeuvre imposée (“Éloge” van Jean Guillou) werd toegekend. In 2001 werd hij bekroond met de Prix Charles Oulmont van de Fondation de France.

Hij is hoofdorganist op het Cavaillé-Coll orgel van de kathedraal van Angérs (Frankrijk). Tevens is hij hoofd pedagogiek van de Académie d’Improvisation à l’Orgue des Pays de la Loire en speelt een belangrijke rol in de promotie van het erfgoed op orgelgebied in de regio.

.Hij wordt op veel internationale festivals uitgenodigd om concerten en lezingen te geven of te improviseren, zowel in Europa als in Azië: Festival d’Art Sacré in Parijs (première van het eerste Concerto voor orgel van Thierry Escaich met het Ensemble Orchestral de Paris onder leiding van Jean-Jacques Kantorow), Festival d’Art Sacré d’Angers (première van het choreografisch oratorium “La Passion de Becket” van Régis Obadia, op muziek van Thierry Escaich), Chartres, St-Maximin, Masevaux, St-Bertrand-de-Comminges, St-Rémy-de-Provence, Roquevaire, “Les Nocturnes océanes” de Luçon, Festival des Orgues de l’Aisne, “Toulouse-les-orgues”, Festival d’Avignon, Monaco, Internationale Orgelakademie van Altenberg, Leipzig, Brussel, Antwerpen, Luxemburg, Haarlem, Amsterdam, Tokyo, Montreal…

Zijn CD-uitgaven, die getuigen van zijn voorliefde voor improvisatiekunst en transcriptie, worden geroemd in binnen- en buitenland. Na een eerste integrale opname, heeft hij de eerste versie van de orgelwerken van Raphaël Fumet uitgebracht (Éditions Delatour). Tevens is hij auteur van de transcripties van orgelwerken waaronder het symfonisch gedicht “L’Anneau de Salomon” van Jean-Louis Florentz.

Zoals bekend is de toegang gratis met na afloop een vrijwillige bijdrage.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen