Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefMemento Mori weekend

Memento mori 01Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober staat in de Boomkerk het gedenken van de doden centraal in het Memento Mori weekend, georganiseerd door de projectgroep Buurt en Zingeving.

Memento mori of carpe diem? Gedenk de dood, of pluk de dag? Onze tijd is vol van carpe diem. Maar zonder de dood geen zin aan het leven, en zonder plezier in ons aardse bestaan zijn we levend dood. Daarom als tegenwicht tegen het alomtegenwoordige carpe diem een weekend van memento mori; waarin we stilstaan bij onze eigen sterfelijkheid en geliefde doden.

 

programma:

vrijdagavond 30 oktober: een filmavond met de klassieker Ikiru.Memento mori 02
zaterdag 31 oktober: De kerk is vanaf 14.00u open voor iedereen, gelovig of niet, om een kaarsje op te steken voor jouw geliefde dode(n). Je kunt de naam opschrijven op een kaartje, en om 16.30u worden alle namen voorgelezen. In de zaal is er gelegenheid tot het maken van een huisaltaartje / gedenkplek voor thuis. De middag zal stemming omlijst worden met live muziek en na afloop is er gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten in het parochiecentrum.

 

Wilt u een huisaltaartje of gedenkplek maken voor thuis? Brengt u dan een foto of iets anders mee dat aan uw dierbare doet denken!

 

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen