Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefGedenk uw dierbaren in de Boomkerk

Memento mori 01In het weekend voorafgaand aan 2 november vindt er in de Boomkerk voor de tweede keer een Memento Mori weekeinde plaats. Dit weekeinde is bedoeld om iedereen (buurtbewoners, parochianen, geïnteresseerden) in de gelegenheid te stellen zijn of haar overleden dierbaren te gedenken. Zonder de dood geen zin aan het leven, en zonder plezier in ons aardse bestaan zijn we levend dood. Daarom als tegenwicht tegen het alomtegenwoordige carpe diem een weekend van memento mori; waarin we stilstaan bij onze eigen sterfelijkheid en geliefde doden.

Programma:

Op vrijdagavond 28 oktober om 20.00 uur wordt de film: A Late Quartet vertoond in de grote zaal van het Parochiecentrum, Gibraltarstraat 55.  a-late-quartet_18292_136_0_90

Het verhaal speelt zich af in New York en gaat over vier muzikanten die door hun passie voor muziek en het jarenlange samenwerken met elkaar zijn verbonden. Maar als hun aartsvader Peter wordt gediagnosticeerd met Parkinson heeft dit een grote impact op de groep. Als het 25-jarig bestaan om de hoek staat, moeten de muzikanten of een manier vinden om hun problemen te overwinnen en hun erfenis te behouden, of voor altijd uit elkaar gaan.

Zaterdag 29 oktober is de Boomkerk open, onder meer voor het opsteken van een kaars en het laten noemen van de naam van een overledene. De kerk is vanaf 13.00 uur open voor iedereen, gelovig of niet, om een kaarsje op te steken voor jouw geliefde dode(n). Je kunt de naam opschrijven op een kaartje, en om 16.00 uur worden alle namen voorgelezen. In de zaal is er gelegenheid om een foto neer te zetten of een gedenkplek voor thuis te maken. De middag zal stemming omlijst worden met live muziek en na afloop is er gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten in het parochiecentrum.

Wilt u een foto neerzetten of een gedenkplek maken voor thuis? Brengt u dan een foto of iets anders mee dat aan uw dierbare doet denken!

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen