Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefLeesgroep in de Vincentiuskerk

Anselm Grün, OSB is een Duitse Benedictijner monnik en schrijver van vele spirituele boeken. Maria-M.Robben is sociaalpedagoge. Zij is werkzaam in de geestelijke begeleiding en leidt meditatiedagen.

Het  boek  “Je eigen levensweg” biedt een verdiepend inzicht aan mensen die uit oude patronen willen breken. Patronen die vaak zijn ontstaan in de vroege jeugdjaren en die doorwerken in latere relaties. In het boek laten Grün en Robben aan de hand van Bijbelverhalen en sprookjes zien hoe mensen in staat zijn om deze patronen te doorbreken en de eigen levensweg te vinden. Een mild confronterend en liefdevol en wijs boek.

Dit boek, of een deel ervan, gaan we samen lezen in drie bijeenkomsten in de Vincentiuskerk. Op drie vrijdagen: 17 april, 22 mei en 26 juni wisselen we met elkaar uit wat we gelezen hebben, wat ons geraakt heeft en wat we daaruit kunnen leren.
De avonden, van 19.30 tot 21.30 uur, staan onder leiding van  Henk Janssen, priester, en Nagy Badir, gestalt – psychotherapeut.De laatste avond wordt geleid door Nagy Badir en Irma Hofte.
Het boek is alleen af en toe tweedehands verkrijgbaar en we lezen daarom uit gekopieerde hoofdstukken die op de eerste avond worden uitgedeeld.

De eerste avond staat in het teken van kennismaking met het boek en met elkaar. Henk Janssen en Nagy Badir verzorgen een toelichting op het boek. We lezen de inleiding en maken afspraken over de te lezen tekst voor de volgende bijeenkomst. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor de kopieerkosten en de koffie.
Een leesgroep die in het teken staat van mogelijkheden en kansen om wijsheid op te doen.

In het kort:
Voor wie:          eenieder die geïnteresseerd is in een spirituele visie op het bestaan en de relaties die we hebben. Al dan niet gelovig en al dan
niet parochiaan van de Emmaüs parochie

Wanneer:         17 april, 22 mei en 3 juli (= gewijzigde datum!), van 19.30 tot 21.30 uur

Waar:               Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211

Kosten:            vrijwillige bijdrage

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen