Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefKom naar de inspiratiedag!

“Brandde ons hart niet in ons?”

verhalend gemeenschap zijn

Programma:

10.00 uur             Inloop met koffie en thee
10.30 uur             Welkom
Inleiding van het thema door Marcel Elsenaar
11.00 uur             Met verhalen aan de slag. Kleine groepen.
12.15 uur             Gebedsdienst
12.45 uur             lunch
13.30 uur             Inleiding De kerk als veldhospitaal
13.45 uur             Wat betekent dit voor ons? Kleine groepen
14.30 uur             Bij elkaar op de thee
15.15 uur             ‘Brandde ons hart?‘ – terugblik en reflectie
16.00 uur             Afsluiting met gebed
16.15 uur             Borrel

De organisatoren van deze dag heten u van harte welkom, op zaterdag 14 april van 10.00 toto 17.00 uur in het parochiecentrum bij de Boomkerk, Gibraltarstraat 55. U kunt zich aanmelden via info@rkamsterdamwest.nl.

 

Verhalend gemeenschap zijn

“Brandde ons hart niet in ons?” Dat vroegen de leerlingen onderweg naar Emmaus zich af terwijl ze zich verwonderden? Pas achteraf realiseerden zij zich wat er zo bijzonder was. Zo vergaat het ons ook vaak. In de dagelijkse stroom van gebeurtenissen valt ons niet direct op wat ons bezielt, wat ons inspireert.

Wanneer mensen met elkaar verhalen vertellen over belangrijke gebeurtenissen, belangrijke mensen in hun leven dan groeit de onderling verbondenheid. Er ontstaat tegelijk ook ruimte om van elkaar te verschillen. Je begrijpt beter waarom iets voor iemand belangrijk is wanneer je weet waar hij of zij vandaan komt.

Paus Franciscus spreekt regelmatig over wat hem geraakt heeft. Welke ervaringen hij met zich meedraagt en die voor hem verbonden zijn met geloven, met vieren, met dienen en het leren van geloof. Hij daagt ons uit om de kerk voor te stellen als een veldhospitaal, in plaats van als een burcht. Dat beeld kan ons inspireren om op zoek te gaan naar andere gewoonten in ons leven als geloofsgemeenschap.

Tijdens deze Inspiratiedag zullen we verkennen hoe de verhalen en dit gedachtengoed ons inspireert om kleine stapjes te zetten in het delen van verhalen, en verbinden van geloven met het alledaagse leven.

Voor de Inspiratiedag heeft de voorbereidingsgroep Marcel Elsenaar uitgenodigd. Marcel schreef samen met Loet Swart het boek Op reis in het land van geloven, en werkte enkele jaren voor het dekenaat Amsterdam. In diverse projecten is hij op zoek naar vernieuwing van de geloofscultuur.

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen