Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefKerken in Amsterdam open om slachtoffers vliegramp MH17 te gedenken

Op donderdagavond 24 juli, precies een week na de vliegramp met Malaysian Airlines-vlucht MH17, openen tientallen Amsterdamse kerken tussen 19.00-20.30 uur hun deuren om mensen gelegenheid te geven stil te staan bij de ramp. Bezoekers kunnen een kaarsje aansteken, en als zij dat willen iets opschrijven in een gedachtenisboek.

kaars

Om 20.00 uur luiden de kerkklokken van de ruim vijfenzeventig deelnemende kerken – waarvan een kleine helft R.K. – als teken van verbondenheid met slachtoffers en nabestaanden. Er zijn ook kerken in de omgeving van Amsterdam die zich hebben aangesloten bij dit initiatief.

De drie kerken van de Emmaüs Parochie zijn ook geopend. Vanwege de restauratie van de Boomkerk luidt alleen de klok in de vieringtoren. Deze klok, afkomstig van de v.m. Chassékerk, is eerder dit jaar met toren en al op de kerk gehesen.

U bent welkom om een van de parochiekerken te bezoeken:

De Boomkerk, Admiraal De Ruijterweg 406, N.B. ingang aan achterzijde: Gibraltarstraat 55, 1055 NK  Amsterdam
Sint Augustinuskerk, Postjesweg 123, ingang via receptie ‘Nieuw Vredenburg’, 1057 DZ  Amsterdam
Sint Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211, 1054  ZP Amsterdam

Bij de ramp zijn ook Amsterdamse slachtoffers gevallen. Veel Amsterdammers hebben vrienden, familie, collega’s of kennissen verloren. Daarnaast willen veel mensen hun medeleven betuigen aan de nabestaanden. Om hen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verdriet namen de Amsterdamse kerken het initiatief voor deze vorm van herdenken.  Veel kerken van diverse denominaties stellen hun kerken van harte open.
Een overzicht van de circa vijfenzeventig kerken die donderdagavond open zijn, is te vinden op www.dekenaat-amsterdam.nl en op protestantsamsterdam.nl.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen