Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefHerdenkingen in de Boom- en Augustinuskerk

Herdenking De Baarsjes

Op donderdag 4 mei a.s. herdenken wij onze gevallenen uit de ‘Baarsjes’ die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Zoals dat de laatste jaren gebruikelijk is heeft deze herdenking plaats in de Augustinuskerk.

Het programma begint om 18.30 uur en bestaat uit onder andere de volgende onderdelen:
– zang door het koor ‘Bos en Lommer Voices’
– muziek door Tjakina Oosting (cello)
– zang door het Hudsonhofkoor
– voordragen van gedichten door leerlingen van de Joop Westerweelschool
– spreker namens het stadsdeel
– vertonen van een video met een interview met Paul van Tongeren over Jacoba van Tongeren en de groep 2000 (verzetsgroep in de Baarsjes)

Aan het einde van de samenkomst worden er kransen gelegd bij het monument achter in de kerk door het stadsdeel en het 4/5 mei comité. Tegen 19.30 uur vertrekt er vanuit de kerk een stille tocht langs de oorlogsmonumenten op de Postjesweg naar het monument op het Columbusplein waar om 20.00 uur de taptoe plaatsvindt.

U bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

Herdenking Bos en Lommer

In de Boomkerk is er een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd door het 4 mei comité Bos & Lommer. Deze begint om 18.45 uur in de grote zaal van het parochiecentrum, ingang Gibraltarstraat 55. Vooraf is er koffie en thee.

Aansluitend aan de bijeenkomst zal een gedenktak worden opgehangen bij de plaquette aan de voorgevel van de kerk. Op deze gedenkplaat staan de namen van overleden parochianen van de Boomkerk.

Vervolgens is er een stille tocht via de Admiraal de Ruijterweg naar het herdenkingsmonument De Zittende Vrouw aan de Bos en Lommerweg. Daar begint om 19.30 uur de herdenkingsceremonie, met om 20.00 uur twee minuten stilte en aansluitend gelegenheid tot het neerleggen van bloemen.

Na afloop van deze plechtigheid is er een avondprogramma in Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191, schuin tegenover het oorlogsmonument. Dit begint rond 20.45 uur.

De verdere invulling van het programma wordt later bekend gemaakt via de maandkrant van de gemeente en op de speciale website: www.4en5mei.amsterdam. Daar leest u ook waar en wanneer op andere plekken in West en elders in de stad herdenkingen plaatsvinden.

DSC_0068 kl

 

 

 
© 2022 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen