Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefDiocesane Internationale Viering

Een bijzondere viering en ontmoeting wordt het zonder twijfel: de eerste Diocesane Internationale Viering van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Op 18 juni a.s. komen de verschillende migrantengemeenschappen van ons bisdom samen in Heiloo bij het diocesaan Heiligdom OLV ter Nood. Vanaf 12.30 uur vieren zij de meertalige H.Eucharistie volgens de liturgie van de Barmhartigheid in de grote kapel. Hulpbisschop Mgr. J.W.M. Hendriks is de hoofdcelebrant en een aantal priesters uit de diverse gemeenschappen zal concelebreren. Met medewerking van veel koren die in hun eigen taal zingen en andere sprankelende muzikale bijdragen belooft het een heel speciale viering te worden, een ontmoeting in geloof met zoveel verschillende nationaliteiten!

Na de viering in de grote kapel wordt het programma vervolgd op het terrein van het Julianaklooster. Zowel binnen als in overdekte buitenruimtes vinden daar diverse activiteiten plaats waarmee de gemeenschappen zichzelf presenteren. Muziek, dans, verkoop van spulletjes en simpele etenswaar. De dag wordt met medewerking van ambassadeurs uit de diverse gemeenschappen organisatorisch gedragen door het bisdom Haarlem Amsterdam, en is financieel mogelijk gemaakt door giften van het Noodfonds voor Migranten uit Amsterdam, het Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood en de Commissie voor de Diocesane Caritas.

Wie deze dag zou willen bijwonen: u bent van harte welkom, maar uitsluitend na reservering van een plaatsbewijs. Gezien de te verwachten opkomst is dit noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen een zitplaats in de kerk heeft. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw D.P. Broersen, coördinator, via e-mail op broersen@dekenaat-amsterdam.nl of telefonisch op 06-25021417.

Wij hopen op een stralende dag met hopelijk mooi weer, maar vooral op een warme ontmoeting in gezamenlijk geloof en omlijst door een verscheidenheid in culturele traditie!

 

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen