Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefDe missionaire kerk: een kerk met missie!

Impulsdag Geloofsopbouw

Op zaterdag 19 januari 2013 wordt in Heiloo de jaarlijkse Impulsdag Geloofsopbouw georganiseerd. Het thema van dit jaar is “De missionaire kerk: Een kerk met missie!”.

In de ochtend verzorgt Hilde Kieboom van de Sint Egidius gemeenschap te Antwerpen een algemene inleiding op het thema en in de middag zijn er diverse workshops om dit thema in de praktijk vorm te geven. De dag is bedoeld voor pastorale krachten en begeleiders op gebied van de geloofsopbouw (catechese, huwelijk & gezin en jongeren) en voor een ieder die er naar zoekt het Evangelie verstaanbaar te maken in deze tijd.

Wat kan een parochie(regio) betekenen voor mensen die weinig of niet-kerkbetrokken zijn? Hoe pak je dat aan op de terreinen van jongeren, catechese en (jonge) gezinnen? Op deze dag willen met elkaar en de inleiders zoeken en van elkaar leren hoe we anderen – kinderen, tieners & jongeren, gezinnen, volwassenen – kunnen helpen om het Evangelie verstaanbaar te maken voor de mensen van onze tijd in woord en daad. Het doel van deze dag is u hiertoe te inspireren.

Speciaal in het Jaar van het Geloof (11 oktober 2012 – 24 november 2013) klinkt de oproep aan de Kerk om missionair te zijn luider dan ooit. M.b.t. de workshops kan er o.a. een keuze gemaakt worden uit: Waar draait het om in het katholieke geloof? In 6 duidelijke stappen (door: Marius van der Knaap, medewerker Jongerenpastoraat); Met de genade meewerken: aanknopingspunten voor catechese in een missionaire situatie (door: Chris C.G.M. ’t Mannetje), Hoe kan een parochie missionair zijn t.a.v. gezinnen? (door: afdeling Huwelijk & Gezin); Hoe kan een parochie regio missionair zijn t.a.v. jongeren? (door: Matthijs Jansen, medewerker Jongerenpastoraat).

De dag duurt van 11 uur (vanaf 10.30 uur inloop) tot 16.30 uur en wordt gehouden in het Julianaklooster, Hoogeweg 65 te Heiloo. De dag wordt georganiseerd door de dienst Geloofsopbouw van het bisdom Haarlem-Amsterdam (Catechese, Huwelijk & Gezin, Jongerenpastoraat). Voor meer informatie vindt u hier een folder van deze dag.

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen