Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefConcert Vignolle Ensemble

Het VignoE_vignolle_najaar_s_001lle Ensemble is een jong en ambitieus strijkersgezelschap, bestaande uit 22 muzikale Nederlandse studenten en alumni. In het ensemble staat het ten gehore brengen van uitdagende klassieke en moderne werken voor strijkorkest centraal. Onder leiding van dirigent Eduardus Lee heeft het ensemble inmiddels een bijzondere en kenmerkende eigen klankkleur ontwikkeld. De leden van Vignolle zijn afkomstig uit vrijwel alle Nederlandse studentenorkesten. In haar najaarsserie brengt het Vignolle Ensemble drie karakteristieke werken voor strijkorkest uit de 20e eeuw ten gehore.

Het programma opent luchtig met de Roemeense Dansen (Sz 68) van Béla Bartók. Het stuk is gebaseerd op zeven Roemeense volksmelodieën uit Transsylvanië en verscheen in 1915 voor piano. Twee jaar later orkestreerde Bartók het voor strijkorkest. Vervolgens speelt violiste Marthe Lasthuis (1990), begeleid door het orkest, het romantische Concertino (opus 42) van Mieczysław Weinberg. Het driedelige concertino werd geschreven in 1948, raakte vermist en werd vervolgens pas recent herontdekt. Het programma eindigt met de Kamersymfonie in C-klein (opus 110a) van Dmitri Shostakovich. Het stuk, dat is opgedragen aan de slachtoffers van het fascisme en de  oorlog, werd in 1960 in drie dagen geschreven.

Tickets zijn verkrijgbaar vóór aanvang van de concerten aan de deur (uitsluitend contant betalen) of online via http://concert4you.nl/organisator/vignolle-ensemble/. Prijzen: €12,- (regulier) / €8,- (studenten)

cover

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen