Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefConcert in de Augustinuskerk

Op zaterdag 7 oktober om 15.00 uur is er een concert in de Augustinuskerk. De programmering is door omstandigheden gewijzigd. Susanna Veerman speelt deze dag op het Cavaille-Coll orgel en Matteo Costanzi op hobo.
Er klinken werken van:
Sammartini, C.Ph.E. Bach, B. Britten, L. Vierne en C. Franck.

Biografie Matteo Costanzi

Matteo Costanzi begon zijn hobo studie op 8-jarige leeftijd in Spoleto (Italie). In 2007 werd hij direct aangenomen in het laatste jaar van de Bachelor in het Conservatorium van Terni waar hij datzelfde jaar cum laude afstudeerde. Van 2008 tot 2010 studeerde hij in Florence bij de befaamde hoboist Thomas Indermuhle en won hij de auditie van het Italiaans Jeugdorkest. Van 2010 tot 2012 studeerde hij aan de Master aan het conservatorium van Utrecht bij Ernest Rombout. Vanaf 2015 studeerd Matteo barok hobo bij Frank de Bruine.
In Nederland volgde hij een masterclas bij het Combattimento Consort en kreeg hij individueel coaching van de hoboisten Karel Schoofs, Jeroen Soors, Aisling Casey, Hans Wolters, Bram Kreeftmeier, Frank van Koten, Luca Vignali, Paolo Pollastri.
Matteo Costanzi werkte samen met verschillende orkesten waaronder: Camerata Amsterdam, Promenade Orkest, Nationaal Synfonie Kamerorkest, Amsterdam Symphony Orchestra, Holland Synfonie Orkest, Mahler Philharmoniker (Wien), Nieuwe Philharmonie Utrecht, ORT (Orchestra Regione Toscana), Orchestra Giovanile Italiana , Orchestra del Titano di San Marino, Orchestra Sinfonica di Terni. Matteo speelde in verschillende landen waaronder China, Italie, Spanje, Nederland en Oostenrijk.
Ook werkte hij met beroemde dirigenten als Gianandrea Noseda, Michael Chance, John Axelrod en Wolfgang Schmidt.
Hij speelt regelmatig kamermuziek en kent een breed repertoire, van barok tot hedendaags.
Naast de moderne hobo speelt Matteo Costanzi ook de barokhobo, de oboe d’ amore en de althobo

Biografie Susanna Veerman

Susanna studeerde  in Moskou aan het Tsaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde. Het diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2005 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij de organist Ben van Oosten. Tevens behaalde zij in 2002 diploma kerkmuziek eerste graad. Tussen 2005-2007 ontving zij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor de Podiumkunsten voor orgelstudie bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk). In 2007 ontving zij de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Societé Académique “Arts-Sciences-Lettres voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. Zij is per 2013 tevens gedelegeerde van de ASL in Nederland en draagt kunstenaars voor een medaille voor. In 2005 (Haarlem), 2008 (Parijs) en 2010 (Orléans) bracht zij respectievelijk drie orgel-cd’s uit. Zij vormt met haar echtgenoot Wim Does een vaste quatre-mains duo op orgel. Zij dirigeert heden drie mannenkoren. Tevens is zij zeer actief als begeleidster bij koren op concerten zowel op orgel/continuo als piano. Zij is hoofdorganiste (titulair) van de St. Augustinuskerk te Amsterdam, waar zij het Cavaillé-Coll orgel bespeelt uit 1881. In november 2012 kwam haar solo-cd uit met Franse orgelwerken, die zij aldaar heeft opgenomen. In januari 2016 nam zij samen met pianiste Mirsa Adami en haar echtgenoot een cd met orgelwerken voor orgel & piano op in Philharmonie Haarlem. Susanna geeft orgelconcerten in Nederland en met name in het buitenland, o.a. in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië etc. In Frankrijk speelde zijn in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en
Le Mans. In Parijs concerteerde zij o.a. in St. Augustin, St. Nicholas du Chardonnet, St. Trinité, St. Sulpice, St. Clotilde, American church en École Militaire. Op 27 mei 2017 speelde zij een concert in de beroemde Notre-Dame Kathedraal te Parijs. Voor meer informatie en bestelling van de cd’s kunt u kijken op haar website: www.susannaveerman.com

 

 

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen