Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefBoek over Pieter Geraedts sr.

Pieter Geraedts sr., de kunstenaar die zichzelf bleef
(de schilder van o.m. de kruisweg in de v.m. Vincentiuskerk)

Dit is de titel van het boek over het leven en werk van de Warmondse kunstschilder Pieter Geraedts sr. (1911 – 1978). Hij is vooral bekend geworden als schilder van religieuze voorstellingen. Pieter Geraedts heeft voor verschillende kerken verspreid over een groot deel van Nederland kruiswegstaties, muurschilderingen en glas-in-loodramen gemaakt. Voor de voormalige parochiekerk van de H. Vincentius a Paulo schilderde hij de kruisweg (1939) en diverse muurschilderingen. Ook ontwierp hij glas-in-loodramen.
Na de afbraak van de kerk in 1989 werd de kruisweg verkocht aan een kerk in Duitsland.

Pieter Geraedts leerde het vak van zijn vader Wijnand Geraedts, die eveneens schilder van religieuze voorstellingen was. Hij was veelzijdig en uniek. Uniek omdat hij een eigen stijl ontwikkelde, die direct herkenbaar is. Hij wist zijn personages zeer realistisch en met veel emotie in hun gezichten neer te zetten. Daarbij experimenteerde hij voortdurend. Hij was veelzijdig omdat hij naast genoemde religieuze voorstellingen ook beeldhouwer en een zeer begaafd portrettist was. Pieter Geraedts heeft zeker 200 portretten gemaakt.

Dit boek is geschreven als eerbetoon aan Pieter Geraedts. Hij heeft prachtig werk geleverd dat zeker meer waardering verdient. Het boek, een uitgave van Historisch Genootschap Warmelda, is rijk geïllustreerd, heeft 144 pagina’s en is geschreven door Warmelda-voorzitter André van Noort. Het boek kost € 24,50.

Op de website van de historische vereniging van Warmond kunt u de omslag van het boek bekijken en een indruk van de inhoud krijgen: http://warmelda.nl.
Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u alvast intekenen door een brief te sturen naar het adres: Kloosterwei 113, 2361 XH Warmond, of te mailen naar
info@warmelda.nl.

Het boek wordt op zondag 15 november 2015 in de St. Matthiaskerk te Warmond om 14.00 uur gepresenteerd. U bent van harte welkom!

2 kruisweg staties uit de voormalige Vincentiuskerk gemaakt door Pieter Geraedts sr.

kruisweg Pieter Geraedts statie

 

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen