Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefAdventsretraite 2015 ‘Naar u gaat mijn verlangen’

Deze Adventsperiode bent u uitgenodigd voor een geheel nieuwe manier om op reis te gaan naar Bethlehem, op weg naar het Hoogfeest van Kerstmis. We willen graag aansluiten bij een initiatief van de Ignatiaanse Familie, de Broederschap van de Jezuïeten. Zij organiseren jaarlijks een soort persoonlijke retraite door middel van internet, waarbij je de reflecties elke dag mag ontvangen in je mailbox, In de vier weken van Advent is er dan op de woensdagmiddagen gelegenheid om in de Vincentiuskerk met een groepje bij elkaar te komen voor uitwisselen van gebedservaringen. Zo word je ook bemoedigd om weer verder te gaan met je dagelijkse persoonlijke gebed.
Deze bijeenkomsten zullen zijn op woensdag 2, 9, 16 en 23 december, van 16.00-17.30 uur in de Vincentiuskerk, aan de Jacob van Lennepkade 211.

Om mee te doen en de dagelijkse reflecties in je mailbox te ontvangen is het wel noodzakelijkje in te schrijven op de volgende pagina: www.ignatiaansbidden.org/. Voor hen die niet zijn aangesloten op internet, kunnen we natuurlijk een andere oplossing d.m.v. kopieën verzorgen. Geeft u zich in dat geval ook op bij pastor Ben den Boer, tel. (06) 1919 7948.

Ignatiaans bidden Elke retraite is een innerlijke reis. Zo ook deze retraite. Waarheen deze reis je zal leiden is nog niet bekend. Het is heel goed mogelijk dat je wordt verrast of aangemoedigd, uitgedaagd of geprikkeld door wat er gebeurt. Je kunt verbaasd of angstig worden: misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven – denk aan Maria bij de aankondiging van Jezus’ geboorte. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God is een God van vertroosting en wacht op het moment waarop Hij ie genadig kan zijn (2 Korintiërs 1, 3; Jesaja 30, 18). Op zondag ontvang je, naast het gebedsmateriaal, ook een korte duiding van het thema van de komende week. Tweemaal per week, op zondag en op woensdag, krijg je ook tips over hoe te bidden en een citaat uit de ignatiaanse traditie of van de kerkvaders. Als je graag iets deelt van je gebed met anderen, dan kan dit. Je kunt aansluiten bij een uitwisselingsgroepje (zie hiervoor het eerste stukje van dit artikel). Je kunt ook iets van je gebedservaring delen via het gastenboek, dat alleen zal opengesteld worden voor wie ingeschreven is.

Deze adventsretraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De teksten van „Naar U gaat mijn verlangen” werden geschreven door de staf van de Oude Abdij in Drongen (bij Gent, Oost-Vlaanderen).

 
© 2023 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen