Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film in de Vincentiuskerk

7 oktober 2012
12:45tot15:15

In het najaar van 2012 worden in de Vincentiuskerk weer een aantal spirituele films vertoond. De filmvertoningen vinden plaats op zondagmiddag.

De eerste film in de reeks is op 7 oktober:
Babette’s Feast (Het Feest van Babette), een film van Gabriel Axel uit 1987.

De film gaat over een vrouw (Babette) die in een Scandinavisch dorp verschijnt en er komt wonen. Weinigen weten iets over haar achtergrond en daar wordt ook niet naar gevraagd. Het is een kleine gesloten dorpsgemeenschap waar ze in terecht is gekomen en er zijn veel dingen die spelen tussen de mensen maar die niet uitgesproken worden. De vrouw voegt zich in deze gemeenschap, werkt er in de huishouding bij twee zussen, maar bereidt voor de bewoners op zeker moment een bijzonder diner. Aan tafel gebeurt er veel, er komen dingen los, oude banden worden hersteld en nog veel meer.
De film stelt vragen over de omgang binnen een gemeenschap, met elkaar en met vreemden, en laat ook zien wat een ‘gave’ kan doen met mensen als die wordt aangenomen. De spirituele laag van de film wordt na afloop besproken met de deelnemers.

De middag begint om 12.45 uur met een inleiding, vervolgens de filmvertoning, en aansluitend een nagesprek tot ca. 15.15 uur.
Voor mensen die voorafgaand aan de film de viering van 11.15 uur bijwonen en willen blijven voor de film is er een lunch.

De volgende data en films in de reeks zijn:

zondag 4 november: Il y a longtemps que je t’aime  (Ik houd al heel lang van je) – Philippe Claudel (2008)

zondag 2 december:  Etre et avoir  (Zijn en hebben) – Nicolas Philibert (2002)

 

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen