Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOp het leven!

Bij de ‘buren’:

Woensdagavond 16 mei is in De Nieuwe Liefde de (interreligieuze) voorstelling van Kees Posthumus te zien: Op het leven! Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 7,50. Deze avond is een initiatief van Nieuwwij.nl i.s.m. De Nieuwe Liefde.

Alle godsdiensten zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven. Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naartoe? Wat is de zin van ons leven? Rond deze vragen cirkelen in elke traditie tal van verhalen. Deze verhalen zijn nu voor het eerst bijeengebracht in één theatervoorstelling.

De voorstelling volgt de loop van het leven. Zij begint bij de geboorte, in dit geval van Mozes, Jezus en Mohammed. Daarna volgen verhalen en liedjes over kinderen, vader en moeders, spelen en school, verliefdheid, trouwen, armoede en rijkdom, ouder worden en sterven. Joodse, christelijke en islamitische verhalen wisselen elkaar af. Verschillen komen voor het voetlicht en blijven staan. Gelijkenissen ontstaan in hoofd en hart van de hoorders. Verhalen verbinden, waar dogma’s verdelen.

De makers
Op het leven! wordt gespeeld door Kees Posthumus (tekst, zang en spel) en Juul Beerda (techniek, muziek en spel). Regie: Heleen Hennink. Eerder maakten zij samen de succesvolle voorstellingen Menno Simonszoon (2011), Arminius! Rekkelijk! (2010) en Calvijn op bezoek (samen met Ferdinand Borger).

Heleen Hennink is regisseur en studeerde aan de Theaterschool Maastricht. Jaarlijks voert zij de regie over verschillende voorstellingen van professionals en amateurgezelschappen.

Juul Beerda is accordeonist en studeerde aan het conservatorium Hilversum, hoofdvak piano en accordeon. Hij speelt in de band Mama Roux (Nederlandstalige folk) en werkte mee aan de musicals Piaf en Ciske de Rat.

Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist. Hij is opgeleid tot onderwijzer, studeerde vijf jaar theologie en werkte als eindredacteur bij Boekencentrum Uitgevers. Zijn motto: ‘oude verhalen, vroom en vrolijk opnieuw verteld, in kroegen en kerken’.

bron: Nieuwwij.nl / De Nieuwe Liefde

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen