Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefVoorstelling Titus, held of heilige in de Augustinuskerk

Titus, held of heilige? 

Op vrijdag 29 april om 20.00 uur  speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: Titus, held of heilige? In de Augustinuskerk. Een theatrale en poëtische vertelling over het leven van Titus Brandsma. Op 15 mei 2022 wordt deze Friese boeren­zoon heilig verklaard.

Wat heeft Titus Brandsma bezield en hoe heeft hij geleefd? In een avond­vullende theatervoorstelling met le­vensgrote poppen en muziek vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van Titus Brandsma. Hij wordt in 1881 geboren bij Bolsward en in 1942 wordt hij in Dachau met een injectie om het leven gebracht. Het is het ver­haal van een kwetsbaar mens die overeind bleef te midden van het oorlogsgeweld. De kroniek van een geleerde die journalisten motiveerde niet te buigen voor de naziterreur. Deze houding leidt tot zijn dood, maar inspireert tot op de dag van vandaag.

Anno Sjoerd Brandsma gaat als elfjarige jongen naar het kleinseminarie van de franciscanen om zich vervolgens aan te sluiten bij de karmelie­ten. Daar neemt hij de kloosternaam Titus aan. Hij studeert in Rome en wordt hoogleraar in Nijmegen. Als Nederland word bezet door de Duitsers komt Titus Brandsma met hen in conflict. Zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de N.S.B. op te nemen is de aanleiding voor zijn arrestatie. Acht weken zit hij in een cel in Scheveningen om na wat omzwervingen uiteindelijk in 1942 te sterven in Dachau. In een voorstelling van ruim anderhalf uur vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van deze religieus bewogen man.

Peter Vermaat is dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker. In deze voorstelling visualiseert hij zijn verhaal met karakteristieke poppen en ‘objecten.
Zie ook: https://petervermaat.nl/voorstellingen/titus.

Aanmelden: laverna@franciscanen.nl
Vrijwillige bijdrage graag op: Sint Franciscus Stichting: NL74 SNSB 0853 3373 14

Augustinuskerk, postjesweg 123, ingang via Nieuw Vredenburgh

 

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen