Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefVastenactie

In de veertig dagen ter voorbereiding op het Paasfeest vragen wij uw aandacht voor het HID-programma in Mbala, Zambia. HID staat voor ‘Households in distress’. Met dit programma willen de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria de impact van HIV en aids in en om het stadje Mbala in het noordoosten van Zambia verminderen door voorlichting, goede gezondheidszorg én door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Het motto tijdens de Veertigdagentijd luidt: ‘Even minderen. Voor een ander’. Doe dus mee en help de zusters en de inwoners van Mbala in Zambia. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de 40-dagen challenge. Ga een uitdaging aan tijdens de vastenperiode, en doneer daarvoor een bijdrage aan de Vastenactie. Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1,- aan de Vastenactie. Of minder met het koekje bij de koffie en doneer daarvoor 40 x € 0,50 aan de Vastenactie.

In onze kerken kunt u uw bijdrage in de daarvoor bestemde bus deponeren. Ook is er ten bate van dit project een soepmaaltijd op vrijdag 9 maart in het Parochiecentrum bij de Boomkerk. De kosten van deelname bedragen € 5,00. De opbrengst is bestemd voor het project. Inloop 17.30 uur, aanvang 18.00 uur. U bent van harte welkom.

Daarnaast is er op zaterdag 17 maart om 10.00 uur een meditatieochtend in de Augustinuskerk rond een hongerdoek waarin de situatie in Zambia centraal staat. Met liederen, gedichten en teksten staan we stil bij hen die het minder goed hebben dan wij. En laten we ons aanmoedigen om zelf ook soberder te leven in deze periode.

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen