Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefSpirituele film in de Vincentiuskerk

Op zondag 13 oktober: Shoplifters

Een Japanse film over een arm gezin dat al stelend probeert te overleven. Shoplifters is een prachtige humorvolle film uit 2018 van de Japanse regisseur
Hirokazu Kore-eda.
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Een film over de menselijke natuur om een hand uit te steken naar de ander, over hoe licht en subtiel er affectie ontstaat tussen de samengeraapte familieleden die proberen te overleven in een marginaal bestaan in Tokyo. Een intelligente en fijngevoelige film.

De film duurt twee uur. Aanvang ongeveer 12.45 uur, na de viering in de Vincentiuskerk. Voor wie ook naar de viering komt is er een eenvoudige lunch. De film wordt ingeleid en kort nabesproken bij een kop thee. Einde omstreeks 15.15 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade, 211

 

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen