Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

e-NieuwsbriefFacebook

Orgelconcert in de Augustinuskerk

2 september 2017
15:00tot17:00

Zaterdag 2 september om 15.00 uur is er een concert
door de Vlaamse organist Peter Van de Velde.

Peter Van de Velde werd geboren in 1972 en is afkomstig uit Doel (bij Antwerpen, België). Daar begon hij op 9-jarige leeftijd als autodidact met orgelstudies en op zijn twaalfde was hij er reeds actief als organist in de plaatselijke kerk.

Op zijn zestiende kreeg hij zijn eerste muziekonderricht in de Antwerpse Kunsthumaniora (middelbaar kunstonderwijsinstelling), waar hij na drie jaar een eerste prijs notenleer behaalde. Na hier te zijn afgestudeerd met de grootste onderscheiding vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium.

Tijdnes zijn conservatoriumopleiding behaalde hij verschillende eerste prijzen en deed mee in diverse finalewedstrijden. In 1996 studeerde hij af als laatste leerling van Stanislas Deriemaeker.

Begin 2002 werd Peter Van de Velde aangesteld tot organist-titularis van de Antwerpse O.L. Vrouwe kathedraal. Hij is daarnaast ook als organist verbonden aan de Antwerpse Sint-Michielskerk waar hij elke zondagavond de kerkdienst opluistert. Hij geniet tevens een grote faam als begeleider-repetitor van verschillende koren en solisten en vormt een duo met violiste Nadja Nevolovitsch.

Het programma van dit concert bestaat uit werken van:
J. Jongen, W. A. Mozart, A. Hesse, J. Callaerts, en E. Tinel.

Augustinuskerk, Postjesweg 123, ingang via ‘Nieuw Vredenburgh’.
Aanvang om 15.00 uur.
De toegang is vrij, na afloop kunt u een vrijwillige bijdrage geven voor het onderhoud van het orgel.

Het volgende concert is op 7 oktober 2017 om 15.00 uur.

 

 
© 2017 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen