Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOrganist Susanna Veerman

Sinds september 2017 is Susanna Veerman de hoofdorganist van de RK Parochie Emmaüs. Susanna studeerde  in Moskou aan het Tsjaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde. het diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2005 behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij de befaamde organist Ben van Oosten. Tevens behaalde zij in 2002 haar diploma Kerkmuziek Eerste Graad. Tussen 2005 en 2007 ontving zij een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor de Podiumkunsten voor orgelstudie bij Louis Robilliard in Lyon (Frankrijk).

In 2007 ontving Susanna de zilveren medaille en in 2013 de vergulde medaille van de Société Académique “Arts-Sciences-Lettres” voor haar verdiensten voor de Franse koor- en orgelmuziek. Zij is per 2013 tevens gedelegeerde van de ASL in Nederland en draagt kunstenaars voor een medaille voor. In 2005 (Haarlem), 2008 (Parijs), 2010 (Orléans) en 2012 (Amsterdam), bracht zij vier orgel-cd’s uit. Met haar echtgenoot Wim Does vormt zij een vast quatre-mains duo op orgel. Tevens dirigeert zij vier mannenkoren. Daarnaast is zij zeer actief als begeleidster van koren tijdens concerten, zowel op orgel/continuo als op piano.

Susanna is hoofdorganiste van de parochie Emmaüs in Amsterdam waar ze twee historische orgels bespeelt: het Hilgersorgel (1774) in de Boomkerk en het Cavaillé-Collorgel (1881) in de Augustinuskerk. In januari 2016 nam zij samen met pianiste Mirsa Adami en haar echtgenoot een cd op met orgelwerken voor orgel & piano in de Philharmonie Haarlem. Susanna geeft orgelconcerten in Nederland en in het buitenland, onder meer in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. In Frankrijk speelde zijn in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en Le Mans. In Parijs concerteerde zij onder andere in St. Augustin, St. Nicholas du Chardonnet, St. Trinité, St. Sulpice, St. Clotilde, de American Church en de École Militaire. Op 27 mei 2017 speelde zij een concert in de beroemde kathedraal Notre-Dame van Parijs.

Meer over de cd die Susanna Veerman in 2012 opnam op het Cavaillé-Coll orgel in de Augustinuskerk, vindt u hier. Verdere informatie over Susanna en over het bestellen van haar andere cd’s kunt u vinden op haar website: www.susannaveerman.com.

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen