Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefLeesgroep in de Vincentiuskerk

Besproken wordt het boek: Eindelijk Thuis

Gedachten bij Rembrandts “De terugkeer van de verloren zoon” van Henri Nouwen

Een bijzonder troostrijk boek naar aanleiding van een even bijzonder schilderij: “De Verloren Zoon” van Rembrandt.

Rembrandt schilderde dit meesterwerk omstreeks 1662 naar aanleiding van het Bijbelverhaal uit Lucas over de verloren zoon die terugkeert naar zijn vader.

Nouwens persoonlijke zoektocht naar zijn bestemming in het leven ligt ten grondslag aan zijn boek. Nouwen is diep geraakt als hij een afbeelding van het schilderij voor de eerste keer ziet. Het is het begin van een lange periode waarin hij zichzelf beurtelings in de positie van de jongste en de oudste zoon en ten slotte ook de vader zelf verplaatst. Nouwen schetst de geestelijke groei naar vaderschap (of moederschap) langs de weg van het verdriet, de weg van vergeving en de weg van edelmoedigheid.

Prof. dr. Henri J.M. Nouwen (1932-1996) was Nederlands katholiek priester, psycholoog en theoloog. Als docent en hoogleraar werkte hij aan universiteiten in Frankrijk en De Verenigde Staten. De laatste tien jaar van zijn leven was hij als pastor verbonden aan een gemeenschap van verstandelijk gehandicapten.

Een prachtig, gemakkelijk leesbaar boek dat nog meer verdieping krijgt door er samen over te spreken: een leesgroep van vijf avonden voor iedereen die geïnteresseerd is in geestelijke groei en spiritualiteit en hoe dat in het eigen leven vorm te geven.

Vijf vrijdagavonden van 19.30 tot 21 uur op:

13 september 2019

11 oktober 2019

22 november 2019

13 december 2019

10 januari 2020

Wilt u deelnemen aan deze leesgroep dan leest u het afgesproken deel van het boek voorafgaand aan de bijeenkomst. Voor de eerste avond is dat tot en met bladzijde 32. Tijdens de avond wisselen we met elkaar van gedachten over wat de tekst met ons doet.

Organisatie en begeleiding van deze leesgroep is in handen van pater Henk Janssen wp, Nagy Badir, gestalt-psychotherapeut en Irma Höfte, theoloog.

Aanmelden: Per mail via Vincentiusjvlennepkade211@gmail.com Graag voor 1 september Locatie:    Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211, Amsterdam.
Kosten: Aanschaf van het boek en een vrijwillige bijdrage.

Boekgegevens: Henri Nouwen, Eindelijk Thuis. Gedachten bij Rembrandts ‘De terugkeer van de verloren zoon’.
Uitgeverij Terra-Lannoo (Tielt / Amsterdam), 1992 ISBN (EAN) -nummer: 9789020999792

Het boek verscheen oorspronkelijk in 1992 en beleefde sedertdien vele herdrukken. Het is zowel in gebonden als paperback-uitgave verschenen. In 2011 werd het uitgeroepen als mooiste / beste spirituele boek in de jaarlijkse publiekswedstrijd tijdens de Maand van de Spiritualiteit

Let op: er is nog een tweede boek van Nouwen over Rembrandts schilderij, met als titel Thuiskomen. Dat is niet het juiste boek.

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen