Bij pastorale spoed

Telefoon:
020-6191766


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefEnsemble ‘Omnes Terminos’ in de Vincentiuskerk

ENSEMBLE ‘OMNES TERMINOS’ OP ZONDAG 6 NOVEMBER OM 13.30 UUR

Maak kennis met verrassende composities van bekende en minder bekende componisten, van barok tot modern. Margarita Dudčaka (sopraan), Jeroen Pijpers (piano) en Irina Trajkovska (viool) zijn Ensemble Omnes Terminos. Hun repertoire van liederen en andere composities strekt van Händel tot Hendrik Andriessen, en hun concert in de Vincentiuskerk is er een om niet te missen.

Over Omnes Terminos

Tijdens het academisch jaar leggen studenten onderling met elkaar contact, mede door middel van georganiseerde projecten en de stimulans door docenten. Zodoende is deze groep bij elkaar gekomen om in Maastricht hun muzikaliteit te laten klinken.

Omnes Terminos geeft de grenzeloosheid aan tussen de musici die uit verschillende landen komen alsmede de grenzeloosheid van hun passie voor muziekstijlen.
Een internationaal gezelschap dat musiceert voor een internationale stad en gemeenschap

Margarita Dudčaka is afkomstig uit Letland, waar ze als koor- en orkestdirigent afstudeerde aan de Jāzeps Vītols Letse Muziekacademie. Naast haar werk als koordirigent heeft deelgenomen aan het Lets gemengd koor “PaSaulei”. Daarnaast nam ze deel aan veel verschillende muzikale projecten van barokmuziek met Collegium Choro Riga tot hedendaagse muziek met Voces Musicales in Tallin en het Lets Radio koor. Momenteel studeert ze klassieke zang aan het Conservatorium Maastricht bij Yvonne Schiffelers. In september 2022 was ze samen met organist Jeroen Pijpers prijswinnaar bij de zesde wedstrijd voor orgel und gesang in Neuss (D).

De Nederlandse organist Jeroen Pijpers speelt sinds zijn vijfde orgel. Hij is reeds lange tijd actief in veel kerken en houdt zich veel bezig met koorbegeleidingen. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het Lemmensinstituut in Leuven en aan het conservatorium Utrecht. Sinds 2021 volgt hij een master opleiding orgel aan het conservatorium Maastricht. Zijn hoofdvakdocenten zijn Hans Leenders en Marcel Verheggen. In september 2022 was hij prijswinnaar bij de zesde wedstrijd voor orgel und gesang te Neuss (D). Jeroen is tevens opgeleid tot professioneel scholaleider gregoriaans.

Irina Trajkovska is een violiste uit Macedonië. Ze begon op zeer jonge leeftijd met vioolspelen en heeft sindsdien veel successen geboekt op het gebied van klassieke muziek. Ze won de eerste prijs op vele regionale en internationale wedstrijden in de Balkan en in andere landen. Momenteel studeert zij aan het Conservatorium van Amsterdam. Voorheen studeerde ze aan de orkestacademie in het Italiaanse Forli en behaalde zij onlangs haar Bachelordiploma aan het Conservatorium Maastricht.

Naast het viool spelen manifesteert Trajkovska zich als een allround artiest en als organisator. Ze was twee keer finalist voor een Prijs voor Innovatie in Muziek, hielp mee aan de oprichting van een officieel ensemble voor de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwe Basiliek en voert het management van dit ensemble. Ze is binnen deze regio actief binnen Opera Zuid en geeft regelmatig lokale concerten

De toegang is wederom gratis met vrijwillige bijdrage. De koffie en thee zijn warm en de sfeer gezellig.
Reserveren is niet nodig maar wordt op prijs gesteld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief (vvvconcert@gmail.com) en ontvang ongeveer 10 dagen voor het concert een herinnering!

Omnes Terminos

Vincentiuskerk, Jacob van Lennepkade 211,

 

 
© 2024 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen