Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefOrgelconcert in de Augustinuskerk

22 juni 2019
15:00tot16:30

ZATERDAG 22 JUNI ORGELCONCERT DOOR EMMANUEL HOCDÉ OM 15.00 UUR  

Emmanuel Hocdé (1970) komt uit Château-Gontier in Mayenne. Hij studeerde eerst in St. Maur des Fossés in de klas van de bekende organist en componist Gaston Litaize, waar hij in 1990 een gouden medaille won en vervolgens in de klas van Olivier Latry (huidige organist van de Notre-Dame in Parijs) terechtkwam. Tevens studeerde hij bij organist Louis Robilliard aan het Conservatorium van Lyon.

Aan de Universiteit van Parijs IV Sorbonne studeerde hij af als muziekwetenschapper. Emmanuel Hocdé studeerde tevens vanaf 1992 aan het Conservatorium van Parijs in de klas van Michel Chapuis en Olivier Latry. In 2001 behaalde hij aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek van Lyon het Certificate of Complementary Studies gespecialiseerd in de improvisatie op het orgel (klas van Loïc Mallié).

In hetzelfde jaar won hij de André Marchal-prijs, de publieksprijs en de J. Englert Marc-prijs.

Hij is organist van de Cavaillé-Coll-orgels van de kathedraal van Laval en de kerken van St Denys (assistent) en St Eloi in Parijs. Hij nam o.a. cd’s op met componisten als Boëly, Brahms en Mendelssohn (label JFPRODUCTION). Tevens nam hij een cd op in de St. Sulpice (Parijs) op.

Hij geeft jaarlijks veel recitals in Frankrijk, Europa en de Verenigde Staten. Hij is orgeldocent aan het Conservatorium de Mantes en aan het Conservatorium van Aubergenville.

Emmanuel  speelt werken van o.a. J.S. Bach, R. Schumann, F. Mendelssohn-Bartholdy en C.M. Widor.

Na afloop is er een drankje. Toegang gratis, met vrijwillige bijdrage.

Augustinuskerk, Postjesweg 123, ingang via Nieuw Vredenburgh

Emmanuel Hocdé

 
© 2019 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen