Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

(Nederlands) Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

(Nederlands) e-NieuwsbriefKerkgebouw

De Sint Vincentiuskerk (kerk van de H. Vincentius à Paulo) is een kleine kerk die op 30 september 1990 is ingewijd door de toenmalige hulpbisschop van Haarlem Mgr. J. Lescrauwaet.

Het kerkje staat op de plek waar daarvoor de pastorie en de oude grote Vincentiuskerk stond. Dit was een neogotisch gebouw uit 1901 van ca. 49.5 meter lang en 26 meter breed met een hoge toren van 65.5 meter. Deze kerk kon helaas niet langer meer worden gehandhaafd en er werd besloten tot de bouw van een nieuwe kleine kerk met daarboven woningen.

Het nieuwe kerkgebouw biedt ruimte aan ca. 100 kerkgangers. Naast een liturgische ruimte (devotieruimte) is er ruimte voor gesprek en ontmoeting. Het altaar en de lezenaar zijn gemaakt van het hout van de kerkbanken van de oude grote Vincentiuskerk. Sfeerbepalend is de aandachtswand van glas in lood, ontworpen en gemaakt door de glazenier Frans de Heer. In deze wand zijn ook enkele fragmenten van het glas in lood van de oude grote Vincentiuskerk verwerkt: de Duif (symbool van de H.Geest) en de korenaren (verwijzing naar het brood van de eucharistie).

Verder zijn in de kerkruimte nog aanwezig een ikoon van Maria van Altijddurende Bijstand, een beeld van de H. Vincentius, een kruisweg met fraaie foto’s van de kruisweg van de oude grote Vincentiuskerk, de tabernakel, en een bijzonder beeld, vervaardigd door de Breskense priester Omer Gilliet. Het is een modern sculptuur, gemaakt van een holle boomstam, waarin een vrouwenfiguur is te herkennen en een pelikaan. De pelikaan is een een eeuwenoud symbool van de eucharistie. In de ruimte in het beeld werd tot 2015 het Heilige Brood bewaard. Tegenwoordig wordt dat bewaard in een tabernakel die afkomstig is uit een andere kerk in het bisdom.

De kerkruimte is zeer geschikt voor stilte en bezinning.

Het is mogelijk de ruimte te huren voor concerten of als trouwlocatie bij kerkelijke inzegeningen.

U bent van harte uitgenodigd de ruimte te bekijken en zijn sfeer te ervaren.

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Log in