Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefWereldjongerendagen Krakau

World Youth Day Pope Francis wavingKomende zomer gaat het weer gebeuren te Krakau in Polen, de Wereldjongerendagen (WJD) voor jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar. Dit evenement wordt elke 2 à 3 jaar gehouden en is de grootste jongerenontmoeting ter wereld. Ook in Polen worden er weer meer dan 1 miljoen jongeren verwacht.

De Heilige paus Johannes Paulus II begon in 1985 met de Wereldjongerendagen. Hij nodigde alle jongeren uit de hele wereld uit om samen het geloof in Christus te komen vieren in Rome. Sindsdien worden de WJD afwisselend in Europa en een ander werelddeel gehouden. In 2013 waren de WJD in Rio de Janeiro en nu dus in Krakau, Polen, uiteraard met paus Franciscus.

Degenen die reeds een keer bij de Wereldjongerendagen zijn geweest weten dat het een onvergetelijke belevenis is. Een sfeer die niet valt uit te leggen, maar die je ervaren moet hebben. De reis van het bisdom Haarlem-Amsterdam is van 20 juli t/m 2 augustus 2016 en heet Dare2Share. Meer informatie is te vinden op www.jongekerk.nl. Jij gaat toch ook mee?

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen