Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefRock Solid van start!

Onlangs is met veel succes de eerste Rock Solid avond gehouden met zes tieners. Rock Solid is een programma dat is ontwikkeld door Youth for Christ. Het geheim van Rock Solid is dat zij werkt met een bijzonder sterk en succesvol concept van ‘faith en fun’. Enerzijds krijgen de tieners veel mee om hen verder te vormen in het christelijk geloof, anderzijds is het programma gewoon heel leuk.

Het thema van de eerste keer was de Highland Games die elk jaar in Schotland worden gehouden. Tijdens deze spelen gaat het om presentatie en prestatie. Met diverse spelen werden de tieners uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien, zoals bij het boomstammen werpen. Vanuit praktisch oogpunt fungeerden kussens als boomstammen. Zo’n eerste Rock Solid avond is natuurlijk even wennen voor de tieners, maar toen een van de kussens aan het plafond bleef hangen, was het ijs gebroken en ontstond hilariteit alom.

Verder staat Schotland bekend om de kilt, een soort rok die door mannen wordt gedragen. De tieners mochten op hun eigen manier ook een kilt maken. Dit leidde tot verbluffend mooie creaties. (Zie bijgaande foto) Elke Rock Solid bijeenkomst kent echter ook een bezinnend moment waarbij we een kaars aansteken. We lazen uit de Bijbel het verhaal van David en Goliath. Hoewel David geen bijzonder voorkomen had en fysiek ook niet heel sterk was, wist hij Goliath toch te verslaan. Het geheim van David was juist zijn innerlijke moed en kracht die hij van God had gekregen. God wil ook aan ons innerlijke kracht geven. Dit is uiteindelijk veel belangrijker! Het was mooi om te horen hoe meerdere tieners vertelden dat zij God soms om kracht vragen voordat zij moeilijke dingen moeten doen zoals het maken van een lastig proefwerk.

Tijdens de afsluitende chill-out kreeg iedereen lekker wat te drinken en een zakje chips. De avond was voorbij gevlógen… De volgende bijeenkomst is gelukkig al weer gauw; zondag 12 april, wederom in de Boomkerk. Dan gaan we het hebben over het maken van keuzes. De aanvang is om 19.00 uur. Alle tieners in de leeftijd van 10-14 jaar zijn van harte welkom! Aanmelden kan via pastoraal werker Pieter Klaver. Zijn e-mail adres is pklaver.rkwest@outlook.com

 

20150308_194134

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2021 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen