Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefJohannes Passion in de Boomkerk

12 april 2019
20:00
13 april 2019
20:00

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april a.s. zijn er twee uitvoeringen van de Johannes Passion van Joh. Seb. Bach. Het is voor het eerst dat dit beroemde oratorium uit 1724 in Bos en Lommer wordt gebracht.

Uitvoerenden zijn het koor van Meneer de Wit, het orkest van Club Classique, en een aantal gerenormeerde solisten, dit alles o.l.v. Ivo Meinen.

Het koor van Meneer de Wit voerde in 2009 de Matthäus Passion van Bach uit in de Chassékerk. Sindsdien heeft het koor een breed repertoire opgebouwd. Onder leiding van Meinen zal een spectaculaire uitvoering van de Johannes worden gepresenteerd. De dirigent heeft diverse opera’s geleid en heeft als doel, het publiek te raken met alle facetten die de muziek in zich draagt. Het verhaal van de kruisiging en opstanding van Christus ligt in de directe tekst van de Johannes Passion besloten, maar ook in de diepere gelaagdheid van de compositie die de toehoorder moet beroeren met een directe emotionele en spirituele lading.

Het orkest is samengesteld door Club Classique, een 26-koppig ensemble dat speciaal voor deze concerten bijeenkomt. Professionele musici die spelen bij vermaarde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw- orkest. De Boomkerk biedt een schitterend podium voor het tijdloze oratorium van Bach, dat aan dramatische kracht nog zal winnen door een speciaal lichtplan dat het passiestuk extra zal laten stralen.

Solisten zullen zijn: Jeanette van Schaik, sopraan, Anna Traub, alt, Robert Burt, tenor, Felipe Gallegos, tenor, Florian Just, bas, en Quirijn de Lang, bas.

Vrijdag 12 april, 20.00 uur en zaterdag 13 april, 20.00 uur,  Boomkerk, Admiraal de Ruijterweg 406

Kaarten in voorverkoop via: www.ticketflyer.nl/events/846:Johannes-Passion
1e rang € 30,00, 2e rang: € 25,00  korting: € 20,00 Stadspas blauwe ruit, € 15,00 Stadspas groene stip

Bij aankoop bij de deur wordt de prijs verhoogd met € 5,00.

Meneer de Wit is een culturele instelling in De Baarsjes en verzorgt allerlei culturele activiteiten op 10 locaties in de wijk.

Baarsjesweg 202, 1057 HS Amsterdam; www.meneerdewit.com 

 

Boomkerk

 

 
© 2019 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen