Bij pastorale spoed

Telefoon:
06 - 422 02 667


(voor Amsterdam-West)

Draagt u bij?

Wij willen een plek zijn van aandacht en ontmoeting met God en met elkaar. Dat kan niet zonder uw steun.
Geef nu!

Facebook

e-NieuwsbriefConcert in Italiaanse sferen, orgel en fluit in de Boomkerk

30 juni 2019
15:00tot16:30

CONCERT OP ZONDAG 30 JUNI 

 GRAZIA SALVATORI (orgel) (Italië)

Grazia Salvatori komt uit de regio Castellana Grotte (Bari, Italië). Zij studeerde af in de hoofdvakken piano, orgel, compositie en klavecimbel. Zij treedt tot op heden over heel Europa op, tevens in de V.S., in Mexico en Australië (o.a. Barok Festival in Melbourne). Sinds 1987 heeft Grazia Salvatori zich gewijd aan componeren. Ze heeft muziek geschreven voor solo orgel en kamermuziek (fluit, trompet, hobo, zang, klavecimbel, saxofoon, hoorn en altviool).

Grazia Salvatori besteedt haar tijd aan onderzoek naar vroege muziek en de uitvoering op originele zuid-italiaanse orgels, die zij ook zelf restaureert. Zij organiseert muziekfestivals om de waardering voor muziek in de regio van Puglia, Italië, te bevorderen.
Als hoogleraar doceert zij sinds 1978 orgel en compositie aan de N. Piccini Universiteit van Bari. Zij geeft ook regelmatig Master Classes. Momenteel is zij Artistiek leider bij de Internationale Concours voor compositie en orgel ‘Don Vincenzo Vitti’.       www.graziasalvatori.it


TINA GIOVANNA DELL’ORCO (fluit) (Italië)

Tina Dell’Orco is afgestudeerd als fluitiste en blokfluitiste aan de conservatoria van Matera en Bari (Italië). Ze volgde cursussen als docent muziektherapie en cursus ontspanningstechnieken. Ze speelt zowel op moderne fluit als historische fluiten, met orkesten van Bari, Foggia en Matera. Ze won vele Internationale prijzen op concoursen en concerteert veelvuldig in Italië op Festivals en in het buitenland.
Ze deed mee tevens aan tv-opnames in 2013 en 2014 voor Radio Vaticana.

Zij spelen werken van Italiaanse bodem, Frscobaldi, di Venezia, Rota, maar ook Bach en voeren composities uit van organiste Grazia Salvatori.

Aanvang: 15.00 uur, na afloop is er een drankje.
De toegang is gratis, met vrijwillige bijdrage bij de uitgang.                                                                                                                            

Boomkerk, Admiraal de Ruijterweg 406.

 
© 2019 RK Amsterdam-West      Alle rechten voorbehouden     Realisatie: De Zalige Zalm / Plyworks Media
RSS Inloggen